Diareea


Diareease manifesta prin 3 sau mai multe scaune moi sau lichide pe zi si dureaza pana la 2 saptamani. Diareea este mai degraba identificata prin schimbarea consistentei scaunului, nu prin frecventa acestuia.

Scaunul bebelusilor sanatosi trebuie sa fie moale. In primele luni, bebelusul va avea scaune frecvente de culoare galbuie – acest lucru este perfect normal.


DE CE ARE BEBELUSUL DIAREE?


Majoritatea episoadelor de diaree sunt de scurta durata. Acestea sunt provocate de un virus si dispar de la sine. Alte posibile cauze ale aparitiei diareei la bebelusi sunt urmatoarele:

  • O alergie alimentara precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV);
  • Schimbarea dietei bebelusului sau schimbarea dietei dvs. (daca alaptati);
  • Administrarea de antibiotice, fie bebelusului fie dvs. – atunci cand alaptati.

OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Diareea este un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Bebelusii cu APLV  prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.


Mai mult de 50% dintre sugari cu alergie la proteinele din laptele de vaca vor avea diareea ca simptom


In cazul in care credeti ca bebelusul dvs. are simptome specifice diareei, este posibil sa sufere de daca alaptati​.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de diaree) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.


Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.


In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share