Tuse persistenta

usea este un reflex natural al cailor respiratorii si reprezinta modul prin care organismul se protejeaza impotriva flegmei si a mucusului care pot ajunge in gat si impotriva bucatilor de mancare ce se pot bloca in caile respiratorii ale bebelusului. Tusea este printre cele mai frecvent intalnite simptome atunci cand bebelusul sau copilul este bolnav. Cu toate ca poate fi descurajatoare, tusea nu semnaleaza nicio afectiune grava.

Tusea persistenta, pe de alta parte, este definita ca tuse zilnica ce dureaza mai mult de 3-4 saptamani. Bebelusii care nu au mai mult de 3 luni nu tusesc atat de mult, asadar tusea persistenta indica faptul ca ceva nu este in regula.

DE CE ARE BEBELUSUL TUSE PERSISTENTA?

Este posibil ca bebelusul sa aiba o alergie alimentara, precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV). Tusea persistenta poate fi cauzata si de infectii virale precum raceala sau gripa, laringotraheobronsita, fumat pasiv, reflux sau probleme respiratorii, de exemplu astm sau bronsita.

OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?

Tusea persistenta este un simptom intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul. In cazul in care observati ca bebelusul dvs. are tuse persistenta, este posibil sa sufere de APLV.Tusea persistenta este un simptom intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul. In cazul in care observati ca bebelusul dvs. are tuse persistenta, este posibil sa sufere de APLV.

Poate ati observat si alte simptome (in afara de tuse persistenta) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului. Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.

In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share