Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


The following content is restricted for healthcare professionals only.
You will be redirected.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.

Verificati simptomele copilului dvs

Copilul dvs sufera de semne si simptome care pot fi corelate cu alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV) sau alte alergii alimentare?

Pregatiti urmatoarea vizita la medic, cititi mai multe despre simptomele frecvent intalnite si ajutati medicul sa stabileasca un diagnostic corect.

START

Copilul dvs prezinta simptome la nivel digestiv sau gastrointestinal?

Refux si regurgitatii
Refluxul este revenirea laptelui din stomac in timpul sau la scurt timp dupa ce bebelusul este hranit. Regurgitarea are loc atunci cand laptele adus inapoi de reflux ajunge pana in gura.
Diaree
Diareea se manifesta prin trei sau mai multe scaune pe zi, neformate sau lichide, care dureaza pana la 14 zile. In cazul bebelusilor, diareea este indicata mai degraba de schimbarea consistentei scaunelor decat de numarul de scaune. Scaunele normale ale nou-nascutilor sunt moi si neformate.
Constipatie
Constipatia reprezinta dificultatea de a elimina scaunele sau eliminarea intarziata a acestora, dificultate care dureaza doua sau mai multe saptamani. Este normal ca, ocazional, bebelusii sa aiba scaune tari, iar cei alaptati, doar un scaun pe saptamana.

Copilul dvs prezinta simptome la nivel respirator?

Respiratie suieratoare
Un sunet de frecventa inalta, asemanator fluieratului ce rezulta ca urmare a ingustarii cailor respiratorii, ceea ce provoaca dificultati de respiratie.
Curgerea nasului sau stranut
Curgerea nasului poate fi identificata prin eliminarea mucusului din nara bebeluslui. Poate aparea in 30 de minute dupa ingerarea laptelui de vaca. Stranutul este un reflex natural pentru a decongestiona caile nazale. Curgerea nasului si stranutul sunt simptome comune la bebelusi si in mod normal, nu trebuie sa prezinte ingrijorare.
Tuse persistenta
Tuse zilnica care dureaza mai mult de 3-4 saptamani.

Copilul dvs prezinta simptome la nivel cutanat?

Urticarie
Urticaria se manifesta prin umflaturi care provoaca mancarimi la nivelul pielii. Eruptiile pot aparea oriunde pe piele, iar la bebelusi sunt de obicei, de scurta durata.
Eczema
Eczema este o afectiune cutanata frecventa, caracterizata prin piele rosie sau maronie, uscata si crapata care provoaca mancarimi in special noaptea. La copii, apare de obicei pe fata, pe scalp si pe membre.
Iritatie
Iritatiile pot fi frecvente si perfect normale la copii. Acestea se pot dezvolta de la cateva zile dupa nastere si sunt de obicei rezultatul faptului ca pielea sensibila a copilului se adapteaza la un mediu nou si foarte diferit. Cele mai multe eruptii sunt inofensive si, de obicei, dispar de la sine.

Copilul dvs prezinta simptome generale?

Plans inconsolabil
Plansul este normal pentru un copil; totusi, plansul inconsolabil poate fi foarte dificil de inteles pentru un parinte – nimic din ceea ce faceti nu poate ajuta calmarea bebelusului. Plansul inconsolabil este frecvent la copiii de pana la 3 luni.
Colici
Colicii pot fi prezenti chiar si in cazul in care copilul este sanatos si bine hranit si se manifesta prin plans inexplicabil. De obicei, este de scurta durata si se manifesta atunci cand bebelusul are cateva saptamani. In cele mai multe cazuri, dispare pana la varsta de cinci luni.
Insomnii
Majoritatea bebelusilor au probleme de somn in primul an de viata. Bebelusul se adapteaza la orarul noapte-zi in prima luna de viata si este normal sa nu doarma intreaga noapte pana la varsta de trei luni.
Refuzul mancarii
Incepe de obicei la varsta de sase-noua luni. Bebelusul poate refuza mancarea in mod total, ceea ce poate provoca probleme de crestere.
SUBMIT

Simptomele bebelusului pe care le-ati bifat:

Daca ati bifat doua sau mai multe simptome, bebelusul dvs. poate avea alergie la proteinele din laptele de vaca. Programati-va la medic pentru o evaluare a starii de sanatate.

Chiar daca ati bifat doar un simptom, discutati cu medicul despre ingrijorarile pe care le aveti.

Aflati mai multe despre simptomele APLV

Nota importanta:
Consultati intotdeauna un medic pentru diagnosticare. Nu incepeti o dieta de eliminare a laptelui de vaca sau nu alegeti o formula speciala fara recomandarea medicului.