Refuzul de a manca

Refuzul de a manca este o problema alimentara care apare in jurul varstei de 6-9 luni. Bebelusul poate avea probleme de crestere daca nu mananca din cauza repulsiei fata de mancare sau a pierderii poftei de mancare.

DE CE BEBELUSUL NU MANANCA?


Bebelusii vor incepe sa-si formeze propriul program de hranire pe masura ce se dezvolta. Confuzia si refuzarea mancarii pot aparea atunci cand dvs. sau bebelusul nu aveti un program de masa stabil, sau bebelusul este iritat dintr-un motiv medical ascuns si de aceea sa refuze mancarea. De asemenea, o experienta traumatizanta legata de mancare, respectiv inecarea sau vomitatul, pot determina bebelusul sa refuze mancare.


OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Refuzul mancarii este un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de alergie la proteinele din laptele de vaca (APLV). Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.



In cazul in care bebelusul dvs. refuza sa manance, este posibil sa aiba APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de refuzarea mancarii) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.




Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.


In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca


NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share