Umflarea diferitelor zone ale corpului

Umflaturile apar in straturile mai profunde ale pielii, in special in zonele din jurul ochilor si buzelor. Cu toate ca nu provoaca mancarimi, zonele respective pot fi dureroase si calde.

DE CE ARE BEBELUSUL OCHII SI BUZELE UMFLATE?


Printre cele mai intalnite cauze ale aparitiei umflaturilor se numara alergenii alimentari, precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV) cows-milk-allergy.aspx. Bebelusul dvs. poate suferi de umflaturi la nivelul ochilor si buzelor si din alte motive, de exemplu, muscaturi sau intepaturi de insecte, medicamente.


OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Umflarea anumitor zone ale corpului este un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV.

Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul. In cazul in care considerati ca bebelusul dvs. prezinta umflaturi inexplicabile, este posibil sa sufere de APLV.


„Curgerea nasului la bebelus poate aparea la doar 30 de minute dupa ce acesta a ingerat lapte de vaca.”


Poate ati observat si alte simptome (in afara de urticarie si umflarea zonelor pielii) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului . Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV..
In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share