Constipatia

Constipatia reprezinta dificultatea de a elimina scaunele sau eliminarea intarziata a acestora si dureaza doua sau mai multe saptamani. Este o problema frecvent intalnita in randul bebelusilor si copiilor mici si se poate manifesta inca din primul an de viata.

Fiecare bebelus are propriul program al scaunelor; un bebelus poate avea ocazional scaune tari, iar unii bebelusi alaptati pot avea un singur scaun pe saptamana. Nu trebuie sa va ingrijorati daca bebelusul dvs. sufera de constipatie, din moment ce rareori se datoreaza unei cauze medicale.


Bebelusii pot avea pana la 3 scaune pe zi la varsta de 0-3 luni.

DE CE SUFERA BEBELUSUL MEU DE CONSTIPATIE?


In anumite cazuri, constipatia de durata poate fi cauzata de alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV). Unii bebelusi pot avea un tranzit intestinal lent (ceea ce este de asemenea normal), asadar nu vor avea scaune prea des.


OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?
Constipatia este un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
In cazul in care credeti ca bebelusul dvs. sufera de constipatie, este foarte posibil sa aiba APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de constipatie) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.
Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.


In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

ALTE SIMPTOME ALE ALERGIEI LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share