Respiratie suieratoare

Respiratia suieratoare se manifesta printr-un sunet de frecventa inalta, asemanator fluieratului, care are loc in momentul in care caile respiratorii se ingusteaza, iar astfel bebelusul respira mai greu. Respiratia suieratoare este frecvent intalnita la bebelusi. In plus, bebelusii si copiii respira suierat mai mult decat adultii datorita dimensiunii mai mici a cailor respiratorii.

DE CE ARE BEBELUSUL RESPIRATIE SUIERATOARE?


Respiratia suieratoare la bebelusi apare din trei motive:OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Respiratia suieratoare este un simptom intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Aproximativ 30% dintre bebelusii cu APLV au respiratie suieratoare.Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
In cazul in care considerati ca bebelusul dvs. are respiratie suieratoare, este posibil sa sufere de APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de respiratie suieratoare) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.
In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share