Varsaturile

Varsaturile reprezinta eliminarea involuntara a continutului din stomac. Un episod de varsaturi trece in general de la sine dupa 6-24 de ore de la debut, fara a necesita un tratament medical. Cu toate acestea, asigurati-va ca ii dati suficiente lichide in aceasta perioada pentru a evita deshidratarea.

DE CE VARSA BEBELUSUL?

O alergie alimentara precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV) poate fi responsabila de episoadele de varsaturi ale bebelusului. In primele luni de viata ale acestuia, varsaturile pot fi cauzate si de alte probleme alimentare minore, precum mancatul in exces. In cazul in care bebelusul dvs. incepe brusc sa aiba episoade de varsaturi, este foarte probabil sa aiba o infectie stomacala, de exemplu, gastroenterita.

Varsaturile se numara printre simptomele APLV la aproximativ 50% dintre bebelusi

OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?

Varsaturile sunt un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de (APLV). Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
Daca bebelusul dvs. varsa foarte mult, este foarte posibil sa aiba APLV.Varsaturile sunt un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de (APLV). Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
Daca bebelusul dvs. varsa foarte mult, este foarte posibil sa aiba APLV.

Poate ati observat si alte simptome (in afara de varsaturi) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.


Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.

In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share