Eruptii cutanate

Eruptiile cutanate sunt frecvent intalnite si in acelasi timp sunt normale la bebelusi. Acestea pot aparea chiar la cateva zile de la nastere si sunt cauzate de regula de incercarea pielii sensibile a bebelusului de a se adapta unui mediu nou si diferit. Majoritatea eruptiilor cutanate sunt inofensive si dispar de la sine.


Printre cele mai frecvente eruptii cutanate ale bebelusilor se numara eruptiile cutanate specifice nou-nascutilor, acneea bebelusilor, dermatita seboreica infantila, iritatiile cauzate de scutec,  blocarea porilor glandelor sebacee, eczema (vezi Eczema) si urticaria (vezi Urticaria)


DE CE ARE BEBELUSUL ERUPTII CUTANATE?


Alergenii alimentari, precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV) pot provoca eruptii cutanate. Acestea pot fi cauzate si de infectii bacteriene, fungice sau virale.


OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Eruptiile cutanate sunt un simptom frecvent intalnit in cazul bebelusilor care sufera de APLV.
Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
In cazul in care considerati ca bebelusul dvs. are eruptii cutanate, este posibil sa sufere de APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de eruptii cutanate) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca


NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share