Reflux si regurgitare

Regurgitarea este revenirea laptelui din stomac in cavitatea bucala si eliminarea lenta a acestuia pe gura. Regurgitarea nu este acelasi lucru cu vomitatul – voma are loc atunci cand laptele iese fortat din stomacul bebelusului. Refluxul si regurgitarea bebelusului sunt simptome frecvent intalnite si dispar de obicei pana la varsta de 12 luni.


Printre cele mai frecvente eruptii cutanate ale bebelusilor se numara eruptiile cutanate specifice nou-nascutilor, acneea bebelusilor, dermatita seboreica infantila, iritatiile cauzate de scutec,  blocarea porilor glandelor sebacee, eczema (vezi Eczema) si urticaria (vezi Urticaria)


DE CE ARE BEBELUSUL REFLUX SAU REGURGITARE?


Ocazional, refluxul si regurgitarea bebelusului pot fi provocate de o alergie alimentara, precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV). Tractul digestiv inca imatur, pozitia culcat si dieta alcatuita in mare parte din produse lichide pot contribui la aparitia refluxului si a regurgitarii.


OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Refluxul si regurgitarea sunt simptome frecvent intalnite in cazul bebelusilor care sufera de APLV. Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.


Aproximativ 40% dintre sugari sufera de reflux din cauza alergiei la laptele de vacaIn cazul in care credeti ca bebelusul are simptome specifice refluxului sau regurgitarii, este foarte posibil sa sufere de APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de reflux si regurgitare) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.

In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share