Soc anafilactic

Socul anafilactic reprezinta o reactie alergica severa si imediata, care poate afecta mai multe organe. Este un simptom serios care pune viata in pericol. In cele mai grave cazuri de soc anafilactic, caile respiratorii ale bebelusului se ingusteaza si se umfla, iar tensiunea arteriala scade si astfel apare dificultatea de a respira. Socul anafilactic are loc cel mai des in randul copiilor, nefiind insa o afectiune frecvent intalnita.

.

OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


O reactie alergica alimentara precum alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV) reprezinta una dintre cele mai intalnite consecinte care declanseaza socul anafilactic la bebelusi. Printre alti factori se numara intepaturile de insecte, medicamentele sau latexul. Simptomele pot aparea brusc si se pot inrautati rapid.
In cazul in care suspectati ca bebelusul dvs. are soc anafilactic, anuntati imediat serviciile de urgenta si duceti bebelusul la spital cat mai rapid posibil.
Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share