Eczema

Eczema este o afectiune inflamatorie a pielii care se manifesta prin mancarime acuta si care este caracterizata prin piele crapata de culoare rosie sau maronie ce se descuameaza. Senzatia de mancarime este puternic resimtita in special in timpul noptii. Eczema la bebelusi apare de regula pe fata, scalp si pe suprafetele exterioare ale membrelor.

DE CE ARE BEBELUSUL ECZEMA?


Cauzele exacte ale eczemei sunt necunoscute, insa bebelusul poate suferi de eczema in majoritatea cazurilor din cauza unei alergii alimentare, de exemplu alergia la proteinele din laptele de vaca (APLV). Multi bebelusi care sufera de eczema in perioada de sugar sunt alergici la una sau mai multe substante care provoaca alergii. Bebelusul este si mai predispus la aparitia eczemei daca in istoricul familiei s-au inregistrat cazuri de alergie precum astm sau rinita alergica.


Eczema este unul dintre cele mai frecvent intalnite simptome ale APLVOARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
In cazul in care considerati ca bebelusul dvs. are eczema, este posibil sa sufere de APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de eczema) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.Acest instrument va permite sa selectati toate simptomele pe care bebelusul le are si care pot fi asociate cu alergia la laptele de vaca. Apoi, veti putea discuta aceste simptome cu medicul dvs.

In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share