Curgerea nasului si stranutul

Curgerea nasului reprezinta evacuarea mucusului prin narile bebelusului. Sistemul imunitar al bebelusului nu este complet dezvoltat inca, ceea ce inseamna ca acesta este mult mai predispus la boli. Unor bebelusi le curge nasul constant, ceea ce este perfect normal. De asemenea, curgerea nasului poate fi un indiciu ca bebelusul are infectii virale.


Stranutul este un reflex natural al organismului care are loc pentru a elimina substante si congestii din caile respiratorii. Stranutul este frecvent intalnit in randul bebelusilor si nu reprezinta de obicei motiv de ingrijorare.


DE CE BEBELUSULUI II CURGE NASUL SI STRANUTA?


Bebelusul ar putea:


  • Avea o alergie alimentara, de exemplu alergie la proteinele din laptele de vaca (APLV);
  • Suferi de o afectiune a cailor respiratorii, precum raceala;
  • Inhala aer uscat sau substante iritante, de exemplu, fum de tigara sau praf.

OARE BEBELUSUL ARE ALERGIE LA PROTEINELE DIN LAPTELE DE VACA?


Curgerea nasului si stranutul sunt simptome intalnite in cazul bebelusilor care sufera de APLV.


„Curgerea nasului la bebelus poate aparea la doar 30 de minute dupa ce acesta a ingerat lapte de vaca.”


Bebelusii cu APLV prezinta de regula mai mult de un simptom, iar aceste simptome difera unul fata de altul.
In cazul in care considerati ca bebelusului dvs. ii curge nasul sau stranuta prea mult, este posibil sa sufere de APLV.
Poate ati observat si alte simptome (in afara de curgerea nasului si stranut) care afecteaza diferite parti ale corpului bebelusului.
Folositi formularul nostru de verificare a simptomelor pentru a vedea rapid si simplu daca bebelusul dvs. manifesta cele mai frecvent intalnite simptome asociate cu APLV.In orice caz, consultati mereu medicul daca aveti indoieli sau daca sunteti ingrijorat(a) de starea de sanatate a bebelusului dvs.

Alte simptome ale alergiei la proteinele din laptele de vaca

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copilul ei are alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share