Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat
Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat.

Intrebari Frecvente Despre Optifibre

Intrebari
despre
1. Ce sunt fibrele solubile?

Fibrele solubile sunt folosite ca nutrienti de catre bacteriile bune din intestin, de exemplu bifidus, lactobacilus, stimuland dezvoltarea acestora. Se produc astfel acizi grasi cu catena scurta, care au capacitatea, printre altele, sa echilibreze cantitatea de apa acumulata in intestin. In acelasi timp, acesti acizi grasi reprezinta un furnizor de energie pentru mucoasa colonului si pot ajuta la refacerea acesteia. Activitatea intestinala normala este astfel sustinuta in mod optim.

2. Prin ce se diferentiaza fibrele solubile de laxativele uzuale?

Fibrele solubile, de exemplu guma de guar partial hidrolizata, spre deosebire de fibrele insolubile, sunt metabolizate de flora intestinala si sustin activitatea intestinala normala. OptiFibre este 100% de origine vegetala, foarte bine tolerat de organism si poate fi utilizat pe termen lung, fara a crea dependenta.

3. Cat timp se foloseste OptiFibre®?

Trecerea la o dieta bogata in fibre nu se poate face in mod brusc, ci intr-o anumita perioada de timp, treptat. De asemenea, rezultatele aportului de fibre se pot observa dupa 2-3 zile de consum. Se recomanda administrarea regulata de OptiFibre® pentru minim 3 saptamani pentru un efect sustinut. Consumul regulat de OptiFibre® contribuie la asigurarea aportului zilnic recomandat de fibre. O dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos sunt, de asemenea, foarte importante. OptiFibre® poate fi utilizat pe termen lung fara efecte adverse.

4. Ce sunt boabele de guar?

Guarul este originar din Africa si creste ca arbust, ajungand la aproximativ 2 metri inaltime. In zonele in care creste aceasta planta, se consuma atat frunzele cat si boabele acestui arbust, ca legume proaspete. In plus, tulpina plantei serveste ca furaj pentru animale. Pentru OptiFibre® boabele de guar se prelucreaza intr-o proces special de hidroliza.

5. Produsul OptiFibre® are efecte adverse?

OptiFibre® contine guma de guar partial hidrolizata sub forma de pudra, fara gust, inodora, incolora, solubila. Se utilizeaza simplu si usor si nu afecteaza gustul sau textura lichidelor sau alimentelor in care este dizolvat. Asadar, nu este necesar un aport suplimentar de lichide, ca in cazul fibrelor insolubile, de ex. seminte de in sau tarate.
Este, insa, important sa consumati o cantitate suficienta de lichide!

6. OptiFibre® contine aditivi?

Nu, OptiFibre® este un produs 100% natural, contine un singur ingredient, nu contine coloranti, arome sau conservanti.

7. OptiFibre® contine gluten, lactoza sau fructoza?

Nu, OptiFibre® nu contine gluten si fructoza. Ca urmare a procesului de productie, OptiFibre poate contine urme de lapte/lactoza.

8. Ce nutrienti contine OptiFibre®?

Declaratie nutritionala

9. Unde se afla lingurita de dozare/masura OptiFibre®?

Lingurita de dozare este inclusa in cutie (uneori „ascunsa” in produs)

Sfat: Daca nu vedeti lingurita de dozare la suprafata cand deschideti cutia, utilizati o furculita curata pentru a o scoate din pulbere.

10. Cui ii este destinat produsul OptiFibre®?

Persoanelor care prezinta probleme de tranzit intestinal

  • Copii cu varsta mai mare de 3 ani.
  • Femei insarcinate sau care alapteaza.
  • Adulti, indicat si persoanelor care sufera de diabet
11. Persoanele care sufera de sindromul de intestin iritabil pot consuma OptiFibre®?

Persoanele cu sindromul de intestin iritabil ar trebui, in orice caz, sa discute oportunitatea tratamentului cu acest produs cu medicul curant si, daca este necesar, sa initieze/sa urmeze o terapie nutritionala prescrisa. Studiile stiintifice au demonstrat ca, dupa administrarea gumei de guar partial hidrolizate, se amelioreaza simptomele gastrointestinale, cum ar fi flatulenta, crampe abdominale, cu un aport zilnic de 5-10 g de guma de guar partial hidrolizata.

12. OptiFibre® poate fi consumat de persoane cu activitate intestinala afectata, care sufera de hemoroizi?

Da, guma de guar partial hidrolizata din componenta produsului OptiFibre® duce la normalizarea scaunului, ceea ce reduce durerile la defecatie.

13. Persoanele care sufera de diverticulita pot consuma OptiFibre®?

Este important sa discutati orice parte a tratamentului cu medicul curant inainte de inceperea administrarii. Odata cu inaintarea in varsta si in cazul unei diete cu un continut scazut de fibre, se pot forma proeminentele mici (in forma de sac) (diverticul), mai frecvent in intestinul gros. Se presupune ca presiunea inalta din colon (datorita lipsei fibrelor) duce la formarea de "puncte slabe" in peretele colonului. In cazul diverticulitei, se recomanda un aport de fibre suficient si regulat. Fibrele solubile (OptiFibre®) sunt foarte bine tolerate datorita proprietatilor lor, chiar mai bine decat fibrele insolubile, ca fibrele din tarate de grau, de exemplu.

Intrebari despre
digestie
14. Cum recunosc constipatia?

Din punct de vedere medical constipatia inseamna mai putin de 3 scaune pe saptamana, daca este insotita de urmatoarele simptome:

  • scaun de consistenta tare
  • dureri la defecatie
  • eliminarea incompleta a scaunului
  • senzatie de blocare si / sau balonare
  • este nevoie de evacuarea fortata a scaunului
15. Cum recunosc constipatia la copii?

Constipatia la copii poate avea diverse cauze. Solicitati tot timpul sfatul medicului, pentru a clarifica cauza si a va indica solutia potrivita pentru copilul dumneavoastra:

Daca apar cel putin 2 din simptomele* urmatoare:

  • mai putin de 2 scaune pe saptamana
  • incontinenta cel putin o data pe saptamana
  • istoric de retentie a scaunului, la copilul peste 4 ani retentie voluntara
  • scaun tare sau dureros
  • retentia scaunului in rect

* Conform Rome 4 criteria

16. Sfaturi pentru reglarea digestiei?

Fibrele, lichidele si exercitiile fizice sunt cele mai importante trei elemente pentru o digestie sanatoasa! Consumati multe alimente bogate in fibre. Fibrele sunt componente vegetale, nedigerabile in dieta noastra. Ele au un efect pozitiv asupra activitatii intestinale si a digestiei si se gasesc in principal in urmatoarele produse alimentare:

  • legume si fructe
  • produse din cereale integrale
  • legume pastaioase (de ex. linte, boabe de guar)

Asigurati-va ca beti suficiente lichide. Consumati cel putin 2 litri de lichide pe zi, de preferinta apa.

Sfat: Luati o sticla de 1,5 l cu dumneavoastra si asigurati-va ca veti consuma tot lichidul pe durata zilei. Corpul nostru are nevoie de lichide pentru a gestiona digestia in mod optim, dar si pentru alte procese metabolice. Faceti miscare. Rezervati-va timp pentru exercitii fizice de 2 sau 3 ori pe saptamana. Adoptati forma de miscare care va place cel mai mult (alergati, mergeti la o plimbare sau poate la un curs de dans) si includeti aceste exercitii in calendarul dumneavoastra permanent. Miscarea are un efect stimulativ asupra activitatii intestinului si contribuie, de asemenea, la destinderea si relaxarea mentala dupa stresul zilnic.