Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat
Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat.
Oncologie

Se poate imbunatati calitatea vietii pacientilor care sufera de cancer

oncologie

In ultimii ani s-au facut progrese terapeutice semnificative, schimband atentia de la tumora la pacient, privit in ansamblul sau. Aceasta viziune holistica, noua, cuprinde toti factorii care pot imbunatati calitatea vietii pacientilor.¹’²  In aceasta paradigma in schimbare, nutritia echilibrata joaca un rol important.


Cancer. Acest cuvant desemneaza foarte multe boli, existand peste 100 de forme diferite de cancer. Toate aceste forme au in comun capacitatea celulelor bolnave de a se divide necontrolat si de a invada alte tesuturi.³ Cele mai multe forme de cancer isi iau denumirea de la organul sau tipul de celula de la care pornesc (de exemplu, cancer de san, melanom - care este un cancer cutanat ce porneste de la melanocit).3


Cancerul este o problema de sanatate globala - in anul 2012 au aparut aproximativ 14,1 milioane de cazuri noi. Prevalenta estimata in 2012 a fost de aproximativ 32,6 milioane de persoane (cu varsta peste 15 ani) care fusesera diagnosticate cu cancer in ultimii 5 ani.4


Datorita realizarilor terapeutice din ultimii ani, precum identificarea precoce a bolii si terapiile imbunatatite, in zilele noastre milioane de pacienti isi pot prelungi viata.¹ In ultimul timp, managementul cancerului a evoluat de la un tratament orientat inspre boala catre o abordare holistica, in care pacientul este privit in ansamblul sau si nu doar din perspectiva cancerului in sine. Aceasta perspectiva noua presupune obiceiuri sanatoase precum exercitii fizice, somn suficient, renuntarea la fumat, gestionarea stresului si o alimentatie sanatoasa.² In acest context, un status nutritional bun poate ajuta la tolerarea tratamentelor anti-tumorale. Acesta este motivul pentru care noi, Nestlé Health Science, suntem activ implicati in dezvoltarea unor terapii nutritionale care pot fi de folos pacientilor in timpul terapiei anti-tumorale.1. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/002048-pdf.pdf. Accessed December 2014.
http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/mindbodyandspirit/holistic-medicine. Accessed December 2014.
2. http://www.cancer.gov/cancertopics/cancerlibrary/what-is-cancer. Accessed December 2014.
3. http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2013/pdfs/pr223_E.pdf. Accessed December 2014.
4. http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/supportivecare/nutrition/HealthProfessional/page4. Accessed December 2014.