Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat
Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat.
Disfunctii neurologice

Afectiunile neurologice pot afecta si copiii

Disfunctii Neurologice
Sugarii si copiii pot avea afectiuni neurologice, simptomatologia variind de la dureri de cap la epilepsie. Diagnosticarea corecta, tratamentul adecvat si schimbarea stilului de viata sunt factori importanti care contribuie la imbunatatirea starii copilului.

Bolile neurologice dezvoltate in timpul copilariei pot fi destul de alarmante. Bolile neurologice cuprind numeroase afectiuni, care pot fi cauzate de numerosi factori si care pot afecta modul de dezvoltare a creierului copilului. Printre cele mai frecvente boli neurologice se numara durerile de cap si migrenele, tulburarile motorii si de dezvoltare, accidentul vascular cerebral, sindromul Tourette, pareza cerebrala infantila si autismul. Unele afectiuni pot fi cauzate de factori genetici, altele de traumatisme sau boli, iar altele de cauze inca necunoscute.1*

Bolile neurologice dezvoltate in timpul copilariei reprezinta motive de ingrijorare pentru ca in aceasta perioada sistemul nervos, creierul si maduva spinarii sunt in plin proces de dezvoltare. Sute de mii de copii sunt afectati de formele de boala mai des intalnite.² Din fericire, majoritatea afectiunilor pot fi ameliorate prin diagnosticare corecta si tratament adecvat, iar copilul poate creste armonios pana la varsta maturitatii.

Diagnosticul si tratamentul difera in functie de afectiune. Cu toate acestea, nutritia adecvata are un rol important si reprezinta un factor comun in abordarea cazurilor. De exemplu, in cazul parezei cerebrale infantile, o afectiune care presupune leziuni cerebrale si care afecteaza dezvoltarea abilitatilor motorii, pacientul nu poate manca normal. Din acest motiv, trebuie sa se faca o evaluare a aportului de nutrienti necesari si a modului in care se poate realiza hranirea. ³ La Nestlé Health Science avem in vedere toate aceste lucruri si multe alte afectiuni ale copilariei. Suntem implicati activ in cercetarea si dezvoltarea unor terapii nutritionale specifice, care se adreseaza nevoilor pacientilor tineri, pentru a le imbunatati calitatea vietii in timpul procesului de crestere.


1. http://www.hopkinsmedicine.org/neurology_neurosurgery/centers_clinics/pediatric-neurology/conditions/index.html. Accessed December 2014.
2. http://www.neurology.org/content/68/5/326; http://www.neurology.org/content/68/5/326. Accessed December 2014.
3. http://www.medicine.virginia.edu/clinical/departments/medicine/divisions/digestive-health/nutrition-support-team/nutrition-articles/WittenbrookArticle.pdf. Accessed December 2014.

* Simptomele enuntate nu sunt exhaustive; simptomele fiecarui pacient pot varia.