Disfunctii Neurologice
Sugarii si copiii pot avea afectiuni neurologice, simptomatologia variind de la dureri de cap la epilepsie. Diagnosticarea corecta, tratamentul adecvat si schimbarea stilului de viata sunt factori importanti care contribuie la imbunatatirea starii copilului.

Bolile neurologice dezvoltate in timpul copilariei pot fi destul de alarmante. Bolile neurologice cuprind numeroase afectiuni, care pot fi cauzate de numerosi factori si care pot afecta modul de dezvoltare a creierului copilului. Printre cele mai frecvente boli neurologice se numara durerile de cap si migrenele, tulburarile motorii si de dezvoltare, accidentul vascular cerebral, sindromul Tourette, pareza cerebrala infantila si autismul. Unele afectiuni pot fi cauzate de factori genetici, altele de traumatisme sau boli, iar altele de cauze inca necunoscute.1*

Bolile neurologice dezvoltate in timpul copilariei reprezinta motive de ingrijorare pentru ca in aceasta perioada sistemul nervos, creierul si maduva spinarii sunt in plin proces de dezvoltare. Sute de mii de copii sunt afectati de formele de boala mai des intalnite.² Din fericire, majoritatea afectiunilor pot fi ameliorate prin diagnosticare corecta si tratament adecvat, iar copilul poate creste armonios pana la varsta maturitatii.

Diagnosticul si tratamentul difera in functie de afectiune. Cu toate acestea, nutritia adecvata are un rol important si reprezinta un factor comun in abordarea cazurilor. De exemplu, in cazul parezei cerebrale infantile, o afectiune care presupune leziuni cerebrale si care afecteaza dezvoltarea abilitatilor motorii, pacientul nu poate manca normal. Din acest motiv, trebuie sa se faca o evaluare a aportului de nutrienti necesari si a modului in care se poate realiza hranirea. ³ La Nestlé Health Science avem in vedere toate aceste lucruri si multe alte afectiuni ale copilariei. Suntem implicati activ in cercetarea si dezvoltarea unor terapii nutritionale specifice, care se adreseaza nevoilor pacientilor tineri, pentru a le imbunatati calitatea vietii in timpul procesului de crestere.


1. http://www.hopkinsmedicine.org/neurology_neurosurgery/centers_clinics/pediatric-neurology/conditions/index.html. Accessed December 2014.
2. http://www.neurology.org/content/68/5/326; http://www.neurology.org/content/68/5/326. Accessed December 2014.
3. http://www.medicine.virginia.edu/clinical/departments/medicine/divisions/digestive-health/nutrition-support-team/nutrition-articles/WittenbrookArticle.pdf. Accessed December 2014.

* Simptomele enuntate nu sunt exhaustive; simptomele fiecarui pacient pot varia.

Afla mai multe
Inchide
Atunci cand se nasc, copiii detin deja majoritatea celulelor pe care creierul le va avea si le va folosi pe tot parcursul vietii.

Conexiunile la nivelul celulelor creierului, numite neuroni, se produc si ating apogeul in timpul primilor ani de viata.1

1 :: http://www.urbanchildinstitute.org/why-0-3/baby-and-brain. Accessed December 2014.
Activitati pentru stimularea creierului

Activitati pentru stimularea creierului

Mediul inconjurator experimentat de sugari si copii mici, in special in timpul primilor ani de viata, este probabil sa aiba un impact puternic asupra dezvoltarii creierului pentru tot restul vietii. Creierul copilului poate fi stimulat de lucruri simple precum vorbitul si cititul, care il pot ajuta sa se dezvolte.
Diagnosticarea bolilor neurologice

Diagnosticarea bolilor neurologice

Afectiunile creierului sunt greu de diagnosticat in cazul copiilor mici, pentru ca acestia nu pot explica simptomele sau senzatiile pe care le resimt si care ar putea indica o eventuala problema. Din fericire, medicii specialisti in neurologie pediatrica au cunostintele necesare pentru a cerceta toate cauzele datorita carora un copil are simptomatologia unei boli neurologice.
Nutritia si creierul

Nutritia si creierul

Creierul unui adult foloseste in jur de 20% din necesarul metabolismului de repaus. In cazul copiilor, aceasta valoare este si mai mare. Aportul energetic de care creierul unui copil are nevoie creste din momentul nasterii pana la pubertate, iar valoarea maxima totala este de aproximativ 43%.¹ Drept urmare, nutritia este foarte importanta in timpul primilor ani de viata si pe durata copilariei, pentru a permite creierului sa se dezvolte in mod corespunzator.
1.      https://www.sciencenews.org/blog/growth-curve/hungry-brain-slurps-kid%E2%80%99s-energy Accessed December 2014.

Share