Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat
Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat.

Cele mai importante investitii

Scopul Nestlé Health Science este sa dezvolte terapii nutritionale care schimba modul in care oamenii se raporteaza la procesul de gestionare a sanatatii. Pentru ca acest lucru sa se intample, Nestlé Health Science a facut o serie de achizitii, investitii si parteneriate.

Conform strategiei, Nestle Health Science isi va consolida pozitia prin achizitia de tehnologii si strategii in vederea cresterii masurabile a valorii produselor.

De asemenea, va examina oportunitatile oferite de fondurile de investiții ale Nestlé, in special in domeniul terapiilor nutritionale. Compania intentioneaza sa isi valorifice legaturile cu o retea extinsa de inovare a universitatilor, a intreprinderilor nou infiintate si a furnizorilor, utilizand capacitatile de dezvoltare ale Nestlé, cu focus pe consumatori, pentru a stimula inovatia produselor si cresterea organica.

Nestlé Health Science are in portofoliu multiple achizitii, investitii si parteneriate.

 

Cele Mai Importante Achizitii

vitaflo   

Vitaflo

Achizitionarea companiei Vitaflo - cu sediu in Liverpool, Marea Britanie - a reprezentat un nou punct de plecare pentru Nestlé Health Science si o oportunitate de intrare pe piata in continua crestere a dietelor speciale, care ajuta la gestionarea mai multor boli metabolice si congenitale care apar la scurt timp dupa nastere.

Bolile metabolice apar atunci cand oamenii au un deficit enzimatic, avand dificultati in descompunerea grasimilor, carbohidratilor sau proteinelor din mancarurile pe care le-au ingerat. Acest lucru duce la serioase probleme de sanatate si de cele mai multe ori necesita o dieta speciala si solutii nutritionale pe tot parcursul vietii.

Dezvolatarea de produse cu gust placut, care sunt usor de utilizat este un factor important in cresterea compliantei / acceptarii la aceste diete restrictive, care sunt intotdeauna administrate sub supraveghere medicala.

Link: http://www.vitafloweb.com/

 

 

Prometheus Laboratories Inc.

In incercarea de a crea noi solutii nutritionale bazate pe cercetari stiintifice pentru pacientii cu alterare moderata sau severa a tractului gastrointestinal (GI), Nestlé Health Science a achizitionat Prometheus Laboratories Inc., cu sediul in San Diego, California (SUA).

Scopul companiei este de a imbunatati viata prin dezvoltarea si comercializarea de noi produse farmaceutice si de noi produse cu rol diagnostic, care sa permita medicilor sa ofere pacientilor ingrijire personalizata si mai buna.

Prometheus se axeaza in primul rand pe depistarea, diagnosticarea si tratarea bolilor din domeniul gastroenterologiei si oncologiei. Strategia companiei include cercetarea si crearea de produse farmaceutice, plus servicii proprii de testare si diagnosticare. Nestlé Health Science isi propune sa ofere medicilor solutii optimizate pentru terapia pacientilor prin integrarea terapiilor si a diagnosticului.

Link: http://www.prometheuslabs.com/

 

 

Phagenesis

Nestlé Health Science a initiat achiziţia companiei Phagenesis, o companie cu sediul in Marea Britanie care a dezvoltat Phagenyx®, un dispozitiv inovator de electrostimulare faringiana pentru tratarea disfagiei (dificultatii de a inghiti).

Disfagia este frecvent intalnita in randul pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral, dar si in randul persoanelor in varsta si al celor carora li se aplica ventilatie mecanica in unitati de terapie intensiva. Phagenyx® restabileste controlul neurologic asupra inghitirii.

Nestlé Health Science si comunitatea expertilor in domeniul sanatatii au ca obiectiv dezvoltarea de metode care sa contribuie la gestionarea disfagiei, de la analizare si diagnosticare pana la tratament. Printre acestea se numara agenti de ingrosare care ajuta la modificarea texturii mancarii pentru a asigura siguranta la inghitire.

Phagenyx® poate insemna o adevarata inovatie in reabilitarea capacitatii de a inghiti, atat pentru pacienti, cat si pentru expertii din domeniul sanatatii.

Link: www.phagenesis.com

 

Cele Mai Importante Investiţii Şi Parteneriate 

 

Seres Therapeutics

Prin intermediul acestei colaborari, Nestlé Health Science va sprijini comercializarea primei terapii pe baza de microbiom, care se asteapta sa fie lansata la nivel mondial in viitorul apropiat: cercetarile sunt deja in stadiu avansat pentru SER 109, un produs care vizeaza infectia recurenta cu Clostridium difficile (C. diff), o infectie bacteriana care poate afecta sistemul digestiv. In cadrul colaborarii, pe langa C. diff se au in vedere si alte solutii de tratament pentru doua boli inflamatorii intestinale, cum ar fi SER-287, o terapie inovativa cu microbiom, care este in prezent in prima faza a studiilor clinice. Tratamentul Ecobiotics® al Seres reprezinta o terapie inovatoare, prima de acest gen din domeniu, bazată pe organisme microbiene care au ca tinta microbiomul, reprezentând cele 100 de trilioane de microorganisme care traiesc in organismul uman. Atunci cand microbiomul nu este sanatos sau cand exista o disbioza, acesta poate duce la aparitia unor boli multiple.

Produsul de terapie Ecobiotic® de la Seres are la baza organisme microbiene, un concept total diferit fata de medicamentele traditionale. Studii avansate din domeniul genomicii dezvaluie treptat importanta microbiomului, alcatuit din aproximativ 100 de trilioane de microorganisme care traiesc in corpul uman, si arata cum acesta influenteaza anumite aspecte ale sanatatii.

Link: www.serestherapeutics.com/

 

 

Parteneriat pentru inovatie strategica cu Flagship Ventures

Nestlé Health Science a incheiat un parteneriat pentru inovatie strategica cu Flagship Ventures, firma care se ocupa de crearea fondul de investitii de capital de risc. Aceasta firma cu sediul in Cambridge, Massachusetts, SUA are in vizor inovatii in domeniul sanatatii si sustenabilitatii. Nestlé Health Science a investit in Flagship Ventures Fund V. Parteneriatul se va axa pe sustinerea companiilor care activeaza in domeniul sanatatii si al terapiei nutritionale si va oferi companiei Nestlé Health Science acces direct la perspectivele si tehnologiile inovatoare ale Flagship, care pot fi exploatate mai departe prin investitii directe ale actionarilor minoritari, prin acordarea de licente, prin companii mixte sau prin achizitiile facute de Nestlé Health Science. Ca parteneri de inovatie strategica ai fondului mai figureaza si AstraZeneca si Bayer CropScience. O parte importanta a parteneriatului de finantare se dedica investitiei in companii antreprenoriale care dezvolta tehnologii inovatoare in domeniul terapiei nutritionale moderne si relevante pentru Nestlé Health Science, inclusiv a sanatatii cerebrale, a sanatatii gastrointestinale si a sanatatii metabolice.

Link: www.flagshipventures.com/venturelabs

 

 

Nestlé Health Science este un investitor strategic in cadrul Enterome Bioscience SA, un pionier in dezvoltarea de inovatii farmaceutice si de diagnostic, care sprijina terapiile personalizate in afectiuni legate de microbiom, precum bolile inflamatorii intestinale, cancerul si bolile metabolice.

Investitia in Enterome reflecta initiativa Nestlé Health Science de a completa portofoliul microbiomului cu informatii care variaza de la diagnostic (Dx) la terapie (Rx) si terapii nutritionale (Nx).

Enterome a fost creata in 2012 la Paris, Franta, cu scopul de a extinde descoperirile realizate cu ajutorul platformei metagenomice INRA. Compania a atras numerosi investitori de capital de risc (Seventure Partners, Lundbeckfond Ventures & Omnes Capital) si investitori strategici (Nestlé Health Science, Shire & INRA transfer).

Link: www.enterome.fr/

 

 

Nestlé Health Science a investit strategic in Axcella Health (anterior numita Pronutria Biosciences), companie cu sediul in Statele Unite ale Americii, care creeaza o gama de solutii terapeutice orale si de nutritie biologica numita proteinele Pronutrein®. Acestea actioneaza asupra profilelor dezechilibrate de aminoacizi care conduc la aparitia unui numar important de afectiuni medicale (afectiuni neurologice, musculare, boli ale ficatului).

Aminoacizii (AA) sunt foarte importanti pentru sanatate si lucreaza impreuna pentru a asigura fundatia solida necesara unui corp sanatos. Perturbarea acestei fundatii a fost asociata cu numeroase boli si probleme de sanatate, toate cu niveluri si grade diferite de dereglare a aminoacizilor. Prin gestionarea dereglarii aminoacizilor se poate influenta semnificativ nu doar debutul unor boli grave/ devastatoare, ci se poate imbunatati si potentialul de regenerare celulara care a fost distrus prin dereglarea AA si se redobandeste starea de sanatate.

Veniturile obtinute de la Nestlé Health Science vor sprijini finantarea viitoarelor procese de dezvoltare clinica a principalelor produse Pronutria, inclusiv a PN-107 pentru cazuri de atrofiere a muschilor. De asemenea, vor sprijini si dezvoltarea gamei terapeutice a companiei, pentru a trata si mai multe boli aparute in urma dereglarilor nivelului de aminoacizi.

Link: www.axcellahealth.com

 

 

Nestlé Health Science a initiat o colaborare strategica cu DBV Technologies, companie cu sediul in Montrouge, Franta, care vizeaza dezvoltarea si aducerea pe piata a unui instrument inovator de tip test cutanat pentru diagnosticarea alergiei la proteinele din laptele de vaca (APLV) la sugari.

Diagnosticare APLV este dificila, iar aceasta afecteaza pana la 2-3% dintre sugarii si copiii mici in timpul unei perioade critice a dezvoltarii lor.

Instrumentul inovator de testare al DBV poate reprezenta o adevarata descoperire in diagnosticarea APLV. Diagnosticarea timpurie si interventia cu solutia nutritionala adecvata contribuie la ameliorarea starii de sanatate a sugarului si la dezvoltarea optima a acestuia, la linistea parintilor si la reducerea costurilor legate de sanatate

Avand o experienta vasta în domeniul alergiilor perdiatrice, Nestlé Health Science este partenerul perfect pentru comercializarea produsului inovator de diagnosticare creat de DBV.

Link: www.dbv-technologies.com

 

 

Nestlé Health Science este investitor de capital si partener strategic al companiei Aimmune Therapeutics din California (Nasdaq: AIMT), o companie biofarmaceutica care dezvolta produse specifice si promovează o abordare terapeutica pentru tratarea alergiilor la arahide si a altor alergii alimentare. AR101, principalul produs al Aimmune, a fost conceput pentru tratarea alergiilor la arahide si se afla in prezent in faza 3 de studii clinice.

Imunoterapia orala de desensibilizare de la Aimmune (CODIT™) pentru tratarea alergiilor alimentare care pun viata in pericol a fost creata pe baza unor cercetari stiintifice independente, care demonstreaza ca majoritatea pacientilor cu alergii alimentare pot fi desensibilizati la alergenii sau proteinele dintr-un anumit produs alimentar, prin administrarea treptata a unor alergeni pe cale orala. Obiectivul este oferirea unei optiuni de tratament transformator care depaseste standardul actual de ingrijire, respectiv evitarea alergenilor alimentari si transportarea epinefrinei pentru administrare in caz de expunere accidentala.

Pe parcursul dezvoltării proiectului, Nestlé Health Science va furniza expertiza stiintifica, de reglementare, comerciala şi consultanta permanentă pentru Aimmune, iar compania are drepturi exclusive trei luni la prima negociere pentru orice program de dezvoltare in cazul in care Aimmune ia in considerare licentierea sau asocierea ca partener intr-un astfel de program.

Link: www.aimmune.com

 

 

Nutrition Science Partners Limited (NSP) este o companie noua si mixta, impartita 50/50 intre Nestlé Health Science si grupul medical si farmaceutic Chi-Med.

Nutrition Science Partners doreste sa cerceteze, sa dezvolte, sa produca si sa comercializeze produse medicale si nutritionale inovatoare, care deriva din plante botanice.

In plus, Nutrition Science Partners are acces la biblioteca de medicina traditionala chineza a Chi-Med, formata din peste 50.000 de exemplare, care cuprinde un numar de peste 1.200 de plante diferite, si acces la expertiza lor la nivel mondial. Acest lucru include si accesul la cercetari botanice si gastrointestinale si la platforme de dezvoltare care cuprind descoperiri in urma cercetarilor, functii stiintifice farmaceutice si non-clinice, precum si informatii despre ghiduri botanice si prevederi. Nutrition Science Partners se va axa pe sanatatea gastrointestinala, iar in viitor este posibil sa se extinda si in sectorul bolilor metabolice si al sanatatii cerebrale.

 

 

Nestlé Health Science a devenit actionar minoritar al Accera, o companie privata din Statele Unite ale Americii cu sediul in Boulder, Colorado (SUA), pentru a fi cu un pas mai aproape de construirea unui portofoliu de produse axat pe sanatatea cerebrala.

Din punct de vedere stiintific, Accera se concentreaza pe indeplinirea nevoilor medicale legate de sanatatea creierului, inclusiv pe boala Alzheimer. Accera este specializata in dezvoltarea de medicamente cu mecanisme inovatoare de actiune.

Cea mai importanta terapie a Accera este AC-1204, un compus farmaceutic cu molecula mica, aflat in a treia faza de studiu clinic pe pacienti diagnosticati cu boala Alzheimer in stadiu usor-moderat.

Link: www.accerapharma.com

 

 

Addressing Gastrointestinal Conditions
Nestlé Health Science a devenit partener strategic al Vital Foods, cu sediul in Auckland, Noua Zeelanda. In plus, a devenit actionar minoritar al acestei afaceri care se mandreste cu un portofoliu format din produse naturale care sprijina sanatatea digestiva, in special functionarea optima a intestinului.

Produsele Vital Foods - Kiwi Crush, o bautura functionala si Phloe®, un extract special din kiwi disponibil sub forma de tablete sau capsule - sunt 100% naturale si contin kiwi crescut in Noua Zeelanda si extras cu ajutorul proceselor speciale ale Vital Foods. Atat Kiwi Crush cat si Phloe sunt produse cunoscute, utilizate la scara larga si recomandate in Noua Zeelanda. Phloe este un laxativ lider de piata in lanturile farmaceutice din Noua Zeelanda.

Link: www.vitalfoods.co.nz

 

Alte Colaborari 

 

Din septembrie 2015, Nestlé Health Science colaboreaza cu Fundatia Internationala de Osteoporoza (International Osteoporosis Foundation), cea mai mare organizatie internationala dedicata sanatatii osoase, musculare si articulare.

Cu mai mult de 230 de societati naționale medicale in 99 de tari, IOF:

  • seteaza standarde stiintifice globale in domeniu
  • organizeaza campanii in vederea prevenirii, diagnosticarii si tratarii tulburarilor musculo-scheletice
  • sustine schimbarea politicilor de sanatate in domeniu

 

Avand convingerea ca nutritia are un rol esential in sanatatea osoasa, musculara si articulara, Nestlé Health Science se angajeaza sa sprijine IOF in aceste initiative.


Ca membru al Comitetului consultativ corporativ al IOF, Nestlé Health Science are un loc la masa celui mai influent si respectat organism din lume.

Nestlé Health Science sustine in prezent o initiativa stiintifica pentru a elabora un document de aprobare privind sarcopenia. Aflati mai multe despre IOF la adresa: https://www.iofbonehealth.org

In fiecare an, pe 20 octombrie, IOF organizeaza Ziua Mondiala a Osteoporozei dedicata informarii in ceea ce priveste prevenirea, diagnosticarea si tratamentul osteoporozei si a altor boli musculo-scheletice. Aceasta include activitati in peste 90 de tari.

 

Medical Nutrition International Industry

Industria Internationala de Nutritie Medicala este asociatia comerciala internationala a companiilor care furnizeaza produse si servicii care vin in sprijinul pacientilor prin utilizarea adecvata a suportului nutritional specializat, inclusiv alimentatia enterala si parenterala. Nestlé Health Science este un membru important al MNI.