PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prelucrarea datelor cu caracter personal

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE NESTLÉ

Datele de identificare ale operatorului:

Contacteaza-ne la numarul de telefon 0800.863.7853 (linie telefonica gratuita) sau trimite-ne un e-mail la adresa contact@ro.nestle.com.

Date de contact


 

NESTLE ROMANIA S.R.L.

Sediu social: Str George Constantinescu, nr. 3, scara A, etaj 7, Sector 2, Bucuresti

Cod postal: 020339

Cod unic de inregistrare (CUI): 8184502

Cod de inregistrare fiscal (CIF): RO8184502

Capital social: 132.906.800 RON

 

Telefon: +40 21 204 4000

Fax: +40 21 204 4030

E-mail: dataprotection@ro.nestle.com

contact@ro.nestle.com 

Nota de informare


Privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Nestlé Romania S.R.L.

Data intrarii in vigoare: 25 mai 2018

Varianta 1 din data de 17 Mai 2018

Varianta 2 din data 22 Iunie 2022

SCOPUL PREZENTEI NOTE DE INFORMARE

Va rugam sa cititi cu atentie prezenta informare privind confidentialitatea (“Informarea”), pentru a intelege politicile si practicile noastre cu privire la Datele dvs. cu Caracter Personal si modalitatea in care le vom utiliza. Prezenta Informare se aplica persoanelor fizice care interactioneaza cu serviciile Nestlé in calitate de consumatori (“dumneavoastra”). Prezenta Informare explica modalitatea in care sunt colectate, utilizate si divulgate Datele dvs. cu Caracter Personal de catre Nestlé Romania S.R.L. (“Nestlé”, “Noi”). De asemenea, va explica modul in care puteti accesa si actualiza Datele dvs. cu Caracter Personal si in care puteti face anumite alegeri cu privire la modul in care sunt utilizate Datele dvs. cu Caracter Personal.

Prezenta Informare acopera activitatile noastre de colectare a datelor atat online cat si offline, inclusiv Datele cu Caracter Personal pe care Noi le colectam prin intermediul a diferite canale, cum ar fi website-uri, aplicatii,  rețele aparținând terților, Serviciul Consumatori/”CES” (inclusiv Call Center-ul nostru), puncte de vanzare (inclusiv activitati din cadrul/in afara magazinului) si evenimente. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca e posibil ca Noi sa agregam date cu caracter personal din diferite surse (de exemplu, website-uri, evenimente/activitati offline). In cadrul acestui proces, Noi combinam Datele cu Caracter Personal care au fost colectate initial de diferite entitati Nestlé sau de diferiti parteneri ai Nestlé. A se vedea Sectiunea 9 pentru informatii suplimentare privind modul in care va puteti opune acestui proces.

In cazul in care nu ne puneti la dispozitie Datele cu Caracter Personal necesare (va vom indica acest lucru cand va fi cazul, de exemplu, prin prezentarea acestor informatii cu claritate in formularele noastre de inregistrare), e posibil ca Noi, partenerii nostri sau furnizorii nostri de servicii sa nu fie in masura sa va furnizeze bunurile si/sau serviciile noastre. Prezenta Informare se poate modifica ocazional (a se vedea Sectiunea 11).

Pentru prelucrarile de Date cu Caracter Personal efectuate de catre divizia Nespresso din cadrul Nestlé Romania S.R.L., va rugam sa consultati https://www.nespresso.com/ro/ro/legal. Prezenta Informare nu se aplica acestor prelucrari.

Prezenta Informare ofera informatii importante cu privire la urmatoarele  domenii:

1.      SURSELE DATELOR CU CARACTER PERSONAL

2.      DATELE CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE COLECTAM DESPRE DUMNEAVOASTRA SI MODALITATEA DE COLECTARE A ACESTORA

3.      DATELE CU CARACTER  PERSONAL ALE COPIILOR

4.   APLICATII DE TIP COOKIE/TEHNOLOGII SIMILARE, FISIERE-JURNAL (LOG) SI SEMNALIZATOARE WEB

5.      UTILIZARILE DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

6.      DIVULGAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

7.       PASTRAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

8.       STOCAREA, DIVULGAREA SI/SAU TRANSFERUL DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

9.      DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

10.      OPTIUNILE DUMNEAVOASTRA CU PRIVIRE LA MODALITATEA IN CARE UTILIZAM SI DIVULGAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

11.    MODIFICARILE ADUSE PREZENTEI NOTIFICARI

12.    OPERATORII DE DATE SI DATE DE CONTACT

 1. SURSELE DATELOR CU CARACTER PERSONAL

  Prezenta Informare se aplica Datelor cu Caracter Personal pe care Noi le colectam de la sau cu privire la dumneavoastra prin metodele prezentate mai jos (a se vedea Sectiunea 2) din urmatoarele surse:

  Website-urile Nestlé. Website-urile adresate consumatorilor operate de catre Nestlé sau in numele si pe seama acesteia, inclusiv website-urile pe care Noi le operam in cadrul propriilor noastre domenii /URL-uri si mini website-uri pe care le operam pe retelele de socializare apartinand tertilor, cum ar fi Facebook (“Website-urile”).

  Site-urile/aplicatiile mobile ale Nestlé. Site-urile sau aplicatiile adresate consumatorilor operate de Nestlé sau in numele si pe seama acesteia, cum ar fi aplicatiile pentru telefoane inteligente (smartphone).

  Mesaje e-mail, mesaje text si alte mesaje electronice. Interactiunile prin intermediul comunicarii electronice dintre dvs. si Nestlé.

  SC/CES al Nestlé. Comunicarile cu  Serviciul Consumatori inclusiv Call Center-ul nostru (“SC” / „CES”).

  Formulare de inregistrare offline. Inregistrarea pe baza de formular tiparit sau formular digital si diferite formulare similare pe care Noi le colectam prin intermediul, de exemplu, corespondentei prin posta, al demo-urilor din magazine, al concursurilor si al altor promotii sau evenimente.

  Interactiunile legate de publicitate. Interactiunile cu mesajele noastre publicitare (de ex., daca interactionati cu unul dintre mesajele noastre publicitare de pe un website apartinand unui tert, e posibil ca Noi sa primim informatii cu privire la o astfel de interactiune).

  Datele create de Noi. Pe parcursul interactiunilor noastre cu dvs., e posibil sa cream Date cu Caracter Personal cu privire la persoana dvs. (de ex., inregistrari privind cumparaturile dvs. de pe website-urile noastre).

  Date din alte surse. Retele de socializare apartinand tertilor (cum ar fi Facebook), rețele de publicitate (de exemplu, Google), studii de piata (daca rezultatele nu sunt prezentate anonimizat), centralizatori terti de date, parteneri promotionali ai Nestlé, surse publice si date primite in momentul in care achizitionam alte companii, datele personale ale partenerilor / potențialilor parteneri externi care participă la întâlnirile de business organizate de Nestlé.

 2. DATELE CU  CARACTER PERSONAL PE CARE LE COLECTAM DESPRE/DE LA DUMNEAVOASTRA SI MODALITATEA DE COLECTARE A ACESTORA

  In functie de modul in care interactionati cu Nestlé (online, offline, telefonic etc.), colectam diferite tipuri de informatii de la dvs., asa cum este descris mai jos:   

  Informatii personale de contact. Acestea includ orice informatii pe care ni le furnizati (personale sau de afaceri) care ne dau posibilitatea de a va contacta (dupa caz, in interes personal/persoana fizica/consumator sau in interes de afaceri), cum ar fi numele, adresa postala, adresa e-mail, detalii privind reteaua de socializare, sau numarul dumneavoastra de telefon, pozitia ocupata in societatea respectiva, dupa caz.

  Informatii de conectare la cont Orice informatii care sunt necesare pentru a va oferi acces la profilul specific al contului dumneavoastra. Printre exemple se numara elementele de autentificare/adresa e-mail, numele de utilizator, parola in forma nerecuperabila si/sau o intrebare si un raspuns de securitate.

  Informatii demografice si informatii referitoare la interese Orice informatii care prezinta caracteristicile dvs. demografice sau comportamentale. Printre exemple se numara data nasterii, varsta sau segmentul de varsta, genul, localizarea geografica (de ex., codul postal), produsele dvs. favorite, pasiunile si interesele dvs., precum si informatii referitoare la gospodaria si la stilul dvs. de viata.

  Informatii referitoare la computer/dispozitivul mobil Orice informatii referitoare la sistemul informatic sau la alt dispozitiv tehnologic pe care il utilizati pentru accesarea unuia dintre Website-urile sau aplicatiile noastre, cum ar fi adresa protocolului internet (IP) utilizat pentru a va conecta computerul sau dispozitivul mobil la internet, tipul sistemului de operare si tipul browser-ului web. Daca accesati un website sau o aplicatie a Nestlé prin intermediul unui dispozitiv mobil, cum ar fi un telefon inteligent, informatiile colectate vor include, acolo unde este permis acest lucru, elementul de identificare unic al telefonului dvs., elemente de identificare in legatura cu publicitatea, geo-localizarea si alte date similare referitoare la dispozitivul dvs. mobil.  

  Informatii referitoare la utilizarea website-urilor/comunicarilor.  In masura in care navigati pe Website-urile sau buletinele noastre informative si interactionati cu acestea, utilizam tehnologii automatizate de colectare a datelor pentru colectarea anumitor informatii cu privire la actiunile dvs. Acestea includ informatii cum ar fi link-urile pe care le accesati, paginile sau continuturile pe care le vizualizati si pentru cat timp, precum si alte informatii si statistici similare cu privire la interactiunile dvs., cum ar fi timpul de reactie al continuturilor, erorile de descarcare sau durata vizitelor pe anumite pagini. Aceste informatii sunt captate prin utilizarea unor tehnologii automatizate, cum ar fi cele de tip cookie si semnalizatoarele web, si sunt de asemenea colectate pe baza inregistrarilor efectuate de terti in scopuri analitice si publicitare. Aveti dreptul de a va opune utilizarii unor astfel de tehnologii. Pentru detalii suplimentare, a se vedea Sectiunea 4.

  Studii de piata si opinii din partea consumatorilor.  Orice informatii pe care Ni le puneti  la dispozitie in mod voluntar referitoare la experienta dvs. legata de utilizarea produselor si serviciilor noastre.

  Continut generat de consumator. Orice continut pe care il creati si pe care Ni-l puneti ulterior la dispozitie pe retele de socializare apartinand tertilor sau prin incarcarea acestuia pe unul dintre Website-urile sau aplicatiile noastre, inclusiv prin utilizarea unei aplicatii a unei retele de socializare apartinand tertilor, cum ar fi Facebook. Printre exemple se numara: fotografii, materiale video, relatari personale sau alte medii ori continuturi similare. Acolo unde este permis acest lucru, colectam si publicam continut generat de consumatori in legatura cu o varietate de activitati, inclusiv concursuri si alte promotii, functii website  destinate unor comunitati, implicarea consumatorilor si socializarea pe retele apartinand tertilor.

  Informatii referitoare la retelele de socializare apartinand tertilor. Orice informatii pe care le distribuiti public pe o retea de socializare apartinand tertilor sau orice informatii care alcatuiesc profilul dvs. pe o retea de socializare apartinand tertilor (cum ar fi Facebook) si pe care ii permiteti retelei de socializare apartinand tertilor sa Ni le puna la dispozitie. Printre exemple se numara informatiile de baza referitoare la contul dvs. (de ex., numele, adresa e-mail, genul, data nasterii, localitatea in care va aflati in prezent, fotografia de profil, elementele de identitate a utilizatorului, lista de prieteni etc.), precum si orice alte informatii sau activitati suplimentare cu privire la care ii permiteti retelei de socializare apartinand tertilor sa le afiseze. Primim informatii referitoare la profilul dvs. de pe retelele de socializare apartinand tertilor (sau parti din acestea) de fiecare data cand descarcati sau interactionati cu o aplicatie web Nestlé pe o retea de socializare apartinand tertilor, cum ar fi Facebook, de fiecare data cand utilizati o aplicatie a retelei de socializare care este integrata intr-un site Nestlé (cum ar fi Facebook Connect) sau de fiecare data cand interactionati cu Noi prin intermediul unei retele de socializare apartinand tertilor. Pentru a afla mai multe despre modul in care sunt obtinute informatiile dvs. de pe o retea de socializare apartinand tertilor de catre Nestlé sau pentru a renunta la punerea la dispozitie a acestor informatii din reteaua de socializare, va rugam sa accesati website-ul retelei relevante de socializare apartinand tertilor.

  Informatii privind platile si informatii financiare Orice informatii care Ne sunt necesare pentru a onora o comanda sau pe care le utilizati pentru a face cumparaturi, cum ar fi detaliile cardului dvs. de debit sau de credit (numele titularului cardului, numarul cardului, data expirarii etc.) sau alte forme de plata (daca acestea sunt puse la dispozitie). In orice caz, Noi sau furnizorul nostru/furnizorii nostri de servicii de prelucrare a informatiilor privind platile gestioneaza informatiile privind platile si pe cele financiare intr-o maniera conforma cu legislatia, reglementarile si standardele de securitate aplicabile, cum ar fi PCI DSS.

  Apelurile telefonice la Serviciul Consumatori. Comunicarile cu SC pot fi inregistrate sau ascultate in conformitate cu legislatia aplicabila, in scopuri operationale locale (de ex., in scopuri legate de calitate sau de instruire profesionala). Atunci cand acest lucru este impus prin lege, veti fi informat cu privire la aceste inregistrari la inceputul convorbirii. Detaliile privind cardurile de plata nu sunt cerute sau inregistrate in timpul unei conversatii cu SC, numarul de cont bancar poate fi cerut in anumite cazuri in legatura cu efectuarea platii.

  Date sensibile cu Caracter Personal. Nu urmarim sa colectam sau sa prelucram in alt mod date sensibile cu caracter personal in cursul desfasurarii normale a activitatii noastre. Acolo unde devine necesara prelucrarea datelor dvs. sensibile cu caracter personal, din orice motiv, ne vom baza pe consimtamantul dvs. expres pentru orice prelucrare care este voluntara (de ex., in scopuri de marketing). In cazul in care prelucram date sensibile cu caracter personal in alte scopuri, ne bazam pe urmatoarele temeiuri legale: (i) detectarea si prevenirea infractionalitatii (inclusiv prevenirea fraudelor); si (ii) respectarea legislatiei aplicabile (de ex., conformitatea cu cerintele noastre de raportare privind diversitatea). In timpul unei interactiuni cu noi (inclusiv prin SC), poate fi necesar sa prelucram anumite date personale sensibile (cum ar fi starea de sanatate, starea sarcinii etc.) pentru a putea raspunde in mod corespunzator solicitarii dvs.; va vom solicita consimtamantul in acest scop si refuzul de a ne furniza aceste date poate conduce la imposibilitatea de a raspunde la solicitarea dvs.

 3. DATELE CU CARACTER  PERSONAL ALE COPIILOR

  Nu solicitam si nu colectam cu buna stiinta Date cu Caracter Personal din partea copiilor sub varsta de 16. In cazul in care descoperim ca am colectat neintentionat Date cu Caracter Personal de la un copil sub varsta de 16 ani, vom sterge cu promptitudine datele cu caracter personal ale copilului respectiv din evidentele noastre. Totusi, Nestlé ar putea colecta Date cu Caracter Personal referitoare la copii sub varsta de 16 ani direct de la parinti sau de la tutori, cu consimtamantul expres al persoanelor respective.

 4. APLICATII DE TIP COOKIE/TEHNOLOGII SIMILARE, FISIERE-JURNAL SI SEMNALIZATOARE WEB

  Aplicatii de tip cookie/tehnologii similare.  A se vedea Informarea noastra privind aplicatiile de tip cookie aici pentru a afla cum puteti gestiona setarile de tip cookie si pentru informatii detaliate cu privire la aplicatiile de tip cookie pe care le utilizam si scopurile in care le utilizam.

  Fisierele-jurnal. Colectam informatii sub forma de fisiere-jurnal care inregistreaza activitatea pe website si colecteaza statistici referitoare la obiceiurile dumneavoastra de navigare. Aceste inregistrari sunt generate in mod automat si ne ajuta sa remediem erorile, sa imbunatatim performanta si sa mentinem securitatea Website-urilor noastre.

  Semnalizatoare web. Semnalizatoarele web (cunoscute si sub denumirea de “web bugs”) sunt mici siruri de cod care transmit o imagine grafica pe o pagina web sau intr-un mesaj e-mail in scopul transferarii datelor inapoi catre Noi. Informatiile colectate prin intermediul semnalizatoarelor web vor include informatii precum adresa IP, precum si informatii referitoare la modul in care dvs. reactionati la o campanie e-mail (de ex., la ce ora a fost deschis mesajul e-mail, pe care dintre link-urile din mesaj ati dat click etc.). Vom utiliza semnalizatoare web pe Website-urile noastre sau le vom include in mesajele e-mail pe care vi le vom trimite. Utilizam informatii obtinute de semnalizatoarele web intr-o varietate de scopuri, incluzand, fara limitare, raportarile privind traficul pe site, conturile unice ale vizitatorilor, publicitate, auditarea si raportarea prin e-mail si personalizare.

 5. UTILIZARILE DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL
  Pentru ce utilizăm datele dvs. cu caracter personal Motivele noastre Interesele noastre legitime
  Serviciile adresate clienților. Utilizăm datele dvs. cu caracter personal în scopul serviciilor adresate clienților, inclusiv pentru a răspunde solicitărilor dvs. În mod normal, aceasta necesită utilizarea anumitor informații personale de contact și informații referitoare la motivul pentru care adresați solicitarea (de ex., stadiul comenzii, probleme tehnice, întrebări/reclamații cu privire la produse, întrebări de ordin general etc.).
  • Îndeplinirea obligațiilor contractuale
  • Obligații legale
  • Interesele noastre legitime
  • Îmbunătățirea și dezvoltarea de noi produse sau servicii
  • Creșterea eficienței
  Concursuri, marketing și alte promoții.Cu consimțământul dvs. (acolo unde este necesar), utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru a vă oferi informații referitoare la bunuri și servicii (de ex., comunicări de marketing ori campanii sau promoții). Aceasta se poate face prin mijloace cum ar fi mesaje e-mail, anunțuri, SMS, apeluri telefonice și mesaje trimise prin poștă, în măsura permisă de legislația aplicabilă. Unele dintre campaniile și promoțiile noastre sunt difuzate pe website-uri și/sau rețele de socializare aparținând terților. Această utilizare a datelor dvs. cu caracter personal este voluntară, ceea ce înseamnă că vă puteți opune (sau vă puteți retrage consimțământul) prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Pentru informații detaliate cu privire la modalitatea în care vă puteți modifica preferințele referitoare la comunicările de marketing, a se vedea Secțiunile 9 și 10 de mai jos. Pentru mai multe informații cu privire la concursurile și celelalte promoții ale noastre, a se vederea regulile oficiale sau detaliile publicate pentru fiecare concurs/promoție în parte.
  • Cu consimțământul dvs. (acolo unde acesta este necesar)
  • Îndeplinirea obligațiilor contractuale
  • Interesele noastre legitime
  • Pentru a ne da seama care dintre produsele și serviciile noastre v-ar putea interesa și pentru a vă vorbi despre acestea
  • Definirea tipurilor de consumatori pentru noile produse sau servicii
  Rețele de socializare aparținând terților. Utilizăm datele dvs. cu caracter personal atunci când interacționați cu funcțiile unei rețele de socializare aparținând terților, cum ar fi funcția “Îmi place” (”Like”), pentru a vă comunica mesaje publicitare și pentru a intra în legătură cu dvs. pe rețelele de socializare aparținând terților. Puteți afla mai multe cu privire la operarea acestor funcții, la datele de profil pe care la obținem despre persoana dvs. și puteți afla cum să renunțați la aceste funcții prin analizarea notelor de informare privind confidențialitatea ale rețelelor relevante de socializare aparținând terților. Utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a vă adapta și a vă oferi comunicări, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale, pe baza intereselor dumneavoastră și a interacțiunilor dumneavoastră cu produsele și serviciile noastre. Datele dvs. cu caracter personal pot fi împărtășite cu alte părți, precum partenerii noștri / furnizorii noștri de servicii (de ex., Facebook, Google), în scopul comunicării de mesaje publicitare.
  • Cu consimțământul dvs. (acolo unde acesta este necesar)
  • Interesele noastre legitime
  • Pentru a ne da seama care dintre produsele și serviciile noastre v-ar putea interesa și pentru a vă vorbi despre acestea
  • Definirea tipurilor de consumatori pentru noile produse sau servicii
  Personalizare (offline și online). Cu consimțământul dvs. (acolo unde este necesar), utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru: (i) a vă analiza preferințele și obiceiurile, (ii) a anticipa nevoile dvs. pe baza unei analize efectuate de către noi a profilului dvs., (iii) a îmbunătăți și personaliza experiența dvs. pe Website-urile și aplicațiile noastre; (iv) a ne asigura de faptul că conținutul de pe Website-urile/aplicațiile noastre este optimizat pentru dvs. și computerul sau dispozitivul dvs.; (v) a vă oferi publicitate și conținut personalizat și (vi) a vă da posibilitatea de a participa la funcțiile interactive, atunci când alegeți să faceți acest lucru. De exemplu, ne amintim elementele dvs. de identificare de conectare/adresa e-mail sau numele de utilizator, astfel încât să vă puteți conecta rapid data viitoare când vizitați Website-ul nostru sau pentru a putea recupera cu ușurință articolele pe care le-ați plasat anterior în coșul de cumpărături. Pe baza acestui tip de informații, și cu consimțământul dvs. (acolo unde acesta este necesar), vă prezentăm de asemenea conținut sau promoții specifice ale Nestlé care sunt adaptate la interesele dvs.  Datele dvs. cu caracter personal pot fi împărtășite cu alte părți, precum partenerii noștri/furnizorii noștri de servicii (de ex., Facebook, Google), în scopul de a vă oferi publicitate și conținut personalizat. Utilizarea datelor dvs. cu caracter personal este voluntară, ceea ce înseamnă că vă puteți opune prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în acest scop. Pentru informații detaliate cu privire la modalitatea în care puteți renunța la aceasta, a se vedea Secțiunea 10 de mai jos.
  Onorarea comenzilor. Utilizăm datele dvs. cu caracter personal pentru prelucrarea și livrarea comenzilor dvs., pentru a vă informa cu privire la stadiul comenzii dvs., pentru a corecta adresa și a efectua verificarea identității și a altor activități de detectare a fraudelor. Aceasta implică utilizarea anumitor date cu caracter personal și informații de plată.
  • Îndeplinirea obligațiilor contractuale
  • Cu consimțământul dvs. (acolo unde este necesar)
  • Obligații legale
  • Interesele noastre legitime
  • Îmbunătățirea și dezvoltarea de noi produse sau servicii
  • Creșterea eficienței
  • Protejarea sistemelor, rețelelor și a personalului nostru
  • Respectarea obligațiilor legale
  Alte scopuri generale (de ex., studii interne sau de piață, analitice sau privind securitatea). În conformitate cu legislația aplicabilă, utilizăm datele dvs. cu caracter personal în alte scopuri generale de afaceri, cum ar fi menținerea contului dvs., efectuarea de studii interne sau de piață și măsurarea eficacității campaniilor publicitare. Ne rezervăm dreptul ca, în cazul în care dețineți conturi Nestlé, să consolidăm acele conturi într-un singur cont. Utilizăm de asemenea datele dvs. cu caracter personal pentru gestionarea și operarea comunicărilor noastre și a sistemelor noastre IT și de securitate. Putem utiliza de asemenea datele dvs. cu caracter personal cu scopul de a documenta indeplinirea obligatiilor de serviciu ale personalului Nestlé in conformitate cu politica Grupului Nestlé (de exemplu, înregistarea în sistemele noastre a cheltuielilor suportate de către personalul Nestlé în cadrul întâlnirilor de business organizate de noi cu partenerii/potențialii parteneri externi).
  Temeiuri legale sau fuziuni/achiziții. Vom dezvălui datele dvs. cu caracter personal către terțe persoane (i) atunci când acest lucru este impus prin legislația aplicabilă; (ii) ca răspuns la proceduri legale; (iii) ca urmare a solicitărilor din partea unei autorități competente de aplicare a legii; (iv) pentru protejarea drepturilor, a vieții private, a securității sau a bunurilor noastre sau a publicului; sau (v) pentru punerea în aplicare a termenilor oricărui acord sau a termenilor aplicabili Website-ului nostru. În continuare, în cazul în care Nestlé sau bunurile acesteia sunt achiziționate de către, sau în caz de fuziune cu, o altă companie, inclusiv ca urmare a falimentului, vom pune la dispoziție datele dvs. cu caracter personal oricăruia dintre succesorii noștri legali.
  • Obligații legale
  • Interesele noastre legitime
  • Respectarea obligațiilor legale
  • Protejarea bunurilor și a personalului nostru

  În plus față de cele de mai sus, atunci când organizăm sau participăm la un anumit eveniment social, de business sau alt eveniment, cum ar fi atelierele, târgurile, conferințele, trainingurile etc. care sunt adresate unui public mai larg, fie noi, fie furnizorii noștri de servicii definiți în Secțiunea 6 de mai jos sau organizatorul unui astfel de eveniment, putem face fotografii sau înregistrări video cu dvs. și/sau ale altor participanți la astfel de evenimente. În măsura în care acest lucru este posibil, vom promova aceste evenimente și participarea noastră la aceste evenimente astfel încât participanții să fie informați în mod corespunzător despre locul, timpul, scopul, activitățile și programul planificat. Putem distribui aceste materiale (înainte și / sau după) unor anumiți furnizori de servicii pentru a promova evenimentele și numele și mărcile noastre ca participanți la aceste evenimente; distribuirea și utilizarea ulterioară a acestor materiale pot include editarea lor în manieră profesională. Mai mult, putem folosi aceste materiale pentru promovarea numelui și mărcilor noastre pe Website-urile noastre și / sau pe platformele sociale. De asemenea, putem transmite aceste materiale altor entități ale Grupului Nestlé în scopuri interne. Când punem în aplicare cele menționate mai sus, ne bazăm pe interesul nostru legitim de a prezenta și de a informa publicul în mod corect despre eveniment (înainte și după), de a ne promova atât pe noi cât și brandurile noastre, de a arăta implicarea noastră în diverse activități cu impact social și / sau de a evidenția responsabilitatea noastră corporativă. Vom păstra aceste materiale atâta timp cât este în mod rezonabil necesar să îndeplinim scopurile de mai sus și le vom conferi un nivel adecvat de atenție și protecție. Dacă aveți motive pentru care nu doriți să apăreți în astfel de materiale, sunteți binevenit să ne informați în prealabil și vom lua toate măsurile rezonabile pentru a ne conforma solicitării.

 6. DIVULGAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

  In afara de entitatile Nestlé mentionate in sectiunea privind operatorii de date si datele de contact (a se vedea Sectiunea 12), oferim acces la Datele dvs. cu Caracter Personal urmatoarelor tipuri de terte persoane:

  Furnizorii de servicii. Acestia sunt companii externe care ne ajuta la desfasurarea activitatii noastre (de ex., onorarea comenzilor, prelucrarea platilor, detectarea fraudelor si verificarea identitatii, operarea website-ului, companiile care efectueaza studii de piata, serviciile suport, promotii, dezvoltare de website, analiza de date, CRC etc.). Furnizorilor de servicii si personalului selectat al acestora li se permite accesul la si utilizarea Datelor dvs. cu Caracter Personal in numele si pe seama Noastra numai in legatura cu sarcinile specifice pe care acestora li s-a solicitat sa le indeplineasca, in baza instructiunilor noastre, si li se impune sa mentina confidentialitatea si securitatea Datelor dvs. cu Caracter Personal. Acolo unde acest lucru este necesar potrivit legii, puteti obtine o lista a furnizorilor de servicii de prelucrare a Datelor dvs. cu Caracter Personal (a se vedea Sectiunea 12, la rubrica „Contactati-ne”).

  Agentiile de raportare a creditelor/recuperatoare de creante.  In masura permisa de legea aplicabila, agentiile de raportare a creditelor si cele de recuperare a creantelor sunt companii externe care ne ajuta in legatura cu verificarea bonitatii dvs. (in special in legatura cu comenzile cu plata pe baza de factura) sau cu colectarea creantelor noastre neincasate.

  Companii terte care utilizeaza Datele cu Caracter Personal in scopuri proprii de marketing Cu exceptia situatiilor in care ne-ati acordat consimtamantul, nu acordam drepturi de folosire asupra si nu vindem Datele dvs. cu Caracter Personal unor companii terte pentru propriile scopuri de marketing. Identitatea acestora va fi divulgata in momentul solicitarii consimtamantului dumneavoastra.

  De exemplu, putem partaja cu Meta Platforms Ireland Limited (“Meta”) anumite date referitoare la acțiunile pe care le întreprindeți pe Website-urile noastre, cum ar fi vizitele dvs. pe Website-urile noastre, interacțiunile dvs. pe Website-urile noastre, utilizarea Facebook Connect și informațiile colectate prin intermediul cookie-urilor sau tehnologiilor similare, inclusiv Facebook pixel. Acest lucru ne permite să măsurăm eficiența reclamelor noastre, să ne îmbunătățim practicile de marketing și să ne ajutăm să vă oferim reclame mai relevante pentru dvs. și pentru persoanele ca dvs. (inclusiv pe rețelele de socializare, cum ar fi Facebook). Pentru această prelucrare a datelor cu caracter personal Nestlé și Meta au calitatea de operatori asociați. Specific pentru această prelucrare, Nestlé și Facebook li se aplică acest Acord care determină responsabilitățile fiecărei părți cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în comun. Potrivit acestui Acord, noi trebuie să vă furnizăm această informare, dar este necesar să contactați Meta dacă doriți să vă exercitați drepturile specifice privind prelucrarea și protecția datelor garantate de legislația aplicabilă. Mai multe informații, inclusiv despre modul în care Meta vă permite să vă exercitați aceste drepturi și despre prelucrarea subsecventa a datelor dvs. personale de către Meta în calitate de operator independent de date, pot fi găsite în Politica de prelucrare a datelor a Meta, care este accesibilă la https://www.facebook.com/about/privacy.

  Destinatari terti care utilizeaza Datele cu Caracter Personal in baza unor temeiuri legale sau datorita unei fuziuni/achizitii . Vom divulga Datele dvs. cu Caracter Personal catre terti pe baza de temeiuri legale sau in contextul unei achizitii sau fuziuni (a se vedea Sectiunea 5 pentru detalii).

 7. PASTRAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

  Nestlé ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca Datele dumneavoastra cu Caracter Personal sunt prelucrate numai pentru perioada minima necesara pentru scopurile stabilite in aceasta Informare privind Confidentialitatea. Criteriile pentru determinarea perioadei de pastrare a Datelor dvs. cu Caracter Personal sunt:

  (a) Nestlé va pastra copii ale Datelor dvs. cu Caracter Personal intr-o forma care sa permita identificarea numai atat timp cat:

  (i) pastram o relatie in curs de derulare cu dvs. (de exemplu, in cazul in care sunteti inclus in lista noastra de emailuri si nu v-ati dezabonat)

  (ii) Datele dvs. cu Caracter Personal sunt necesare in legatura cu scopurile stabilite in aceasta Informare privind Confidentialitatea si avem un temei legal valabil,

  La care se adauga

  (b) durata: (i) oricarei perioade de prescriptie aplicabila (adica oricarei perioade in cursul careia o persoana ar putea formula o actiune legala impotriva noastra) si (ii) inca 6 (sase) luni de la sfarsitul perioadei de prescriptie aplicabile (astfel incat sa putem identifica orice date cu caracter personal ale unei persoane care poate formula o reclamatie la sfarsitul termenului aplicabil);

  Si

  (c) In plus, in cazul in care sunt formulate actiuni legale relevante, este posibil sa continuam prelucrarea Datelor dvs. cu Caracter Personal pentru un astfel de timp suplimentar necesar in legatura cu reclamatia/actiunea respectiva.

  In perioadele mentionate la punctele b (i) si b (ii) de mai sus, vom restrange prelucrarea Datelor dvs. cu Caracter Personal la activitatea de pastrare sau la pastrarea securitatii acestor date, cu exceptia cazului in care datele trebuie revizuite in legatura cu orice reclamatie sau orice alta obligatie in conformitate cu legislatia aplicabila.

  Dupa incheierea perioadelor de la punctele (a), (b) si (c) de mai sus, fiecare in masura in care este aplicabila, vom (i) sterge sau distruge definitiv Datele cu Caracter Personal relevante sau (ii) vom anonimiza Datele cu Caracter Personal relevante.

 8. DIVULGAREA, STOCAREA SI/SAU TRANSFERUL DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

  Utilizam masuri adecvate (prezentate mai jos) pentru mentinerea confidentialitatii si securitatii Datelor dvs. cu Caracter Personal. Totusi, va rugam sa aveti in vedere faptul ca aceste masuri de protectie nu se aplica informatiilor pe care dvs. alegeti sa le distribuiti in domeniul public, cum ar fi retelele de socializare apartinand tertilor.

  Persoanele care pot accesa Datele dvs. cu Caracter Personal. Datele dvs. cu Caracter Personal vor fi prelucrate de personalul sau agentii nostri autorizati, numai in masura in care este necesar sa le cunoasca, in functie de scopurile specifice pentru care au fost colectate Datele dvs. cu Caracter Personal (de ex., personalul nostru responsabil de relatia cu clientii va avea acces la inregistrarile care se refera la dumneavoastra in calitate de consumator).

  Masuri luate in mediile de operare. Stocam Datele dvs. cu Caracter Personal in medii de operare care utilizeaza masuri rezonabile de securitate pentru prevenirea accesului neautorizat. Respectam standarde rezonabile pentru protejarea Datelor cu Caracter Personal. Din pacate, transmiterea informatiilor prin internet nu este pe deplin sigura si, chiar daca Noi vom depune toate diligentele pentru protejarea Datelor dvs. cu Caracter Personal, nu va putem garanta securitatea datelor in timpul transmiterii acestora prin intermediul Website-urilor/aplicatiilor noastre.

  Masuri din partea dvs. la care Ne asteptam.  Este important ca si dvs. sa indepliniti un rol in ceea ce priveste mentinerea securitatii si sigurantei Datelor dvs. cu Caracter Personal. Atunci cand va autentificati pe un cont online, va rugam sa va asigurati ca alegeti o parola pentru cont care va fi dificil de ghicit de alte persoane si nu comunicati parola dvs. niciunei alte persoane. Sunteti raspunzator pentru pastrarea confidentialitatii acestei parole si pentru orice utilizare a contului dvs. In cazul in care utilizati un computer cu utilizatori multipli sau unul public, nu alegeti niciodata optiunea de memorare a elementului de autentificare/adresei e-mail sau a parolei si asigurati-va ca v-ati deconectat de la contul dvs. de fiecare data cand plecati de la computer. De asemenea, ar trebui sa utilizati orice setari sau functii de control al confidentialitatii pe care vi le punem la dispozitie pe Website-ul/aplicatia noastra.

  Transferul Datelor dvs. cu Caracter Personal.

  Pastrarea si prelucrarea Datelor dvs. cu Caracter Personal, asa cum sunt descrise mai sus, pot impune transferarea / transmiterea Datelor dvs. cu Caracter Personal si/sau stocarea lor catre o destinatie din afara tarii dvs. de resedinta.

  Vom transfera, de asemenea, Datele dvs. cu Caracter Personal in tari din afara Spatiului Economic European ("SEE") (de exemplu, alte entitati Nestlé), inclusiv in tari care au diferite standarde de protectie a datelor fata de cele care se aplica in SEE. Noi (i) am implementat clauze contractuale standard aprobate de Comisia Europeana pentru a va proteja Datele cu Caracter Personal (si aveti dreptul sa ne cereti o copie a acestor clauze contactandu-ne asa cum este precizat mai jos) si / sau (ii) ne vom baza pe consimtamantul dvs. (acolo unde ne este permis prin lege). 

 9. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

  Accesul la Datele cu Caracter Personal. Aveti dreptul de a accesa, analiza si solicita copii fizice sau electronice ale informatiilor detinute cu privire la persoana dvs. De asemenea, aveti dreptul de a solicita informatii cu privire la sursa Datelor dvs. cu Caracter Personal.

  Aceste drepturi pot fi exercitate transmitandu-ne un mesaj e-mail la dataprotection@ro.nestle.com sau scriindu-ne la Nestlé Romania S.R.L., Strada Sf. George Constantinescu, nr. 3, intrarea A, etaj 7, Sector 2, Bucuresti, Romania, PO 020339, anexand o copie a cartii dvs. de identitate sau detalii echivalente (acolo unde acestea sunt necesare sau permise prin lege). Daca cererea este inaintata de o alta persoana, fara a face dovada ca cererea este facuta in mod legitim in numele dvs., o astfel de cerere va fi respinsa. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca orice informatii de identificare furnizate Noua vor fi prelucrate numai in conformitate cu si in masura permisa de legislatia aplicabila.

  Drepturi suplimentare (de ex., modificarea si stergerea Datelor cu Caracter Personal). Acolo unde acest lucru este prevazut prin lege, puteti (i) solicita stergerea, portabilitatea, rectificarea sau revizuirea Datelor dvs. cu Caracter Personal; (ii) limita utilizarea si divulgarea Datelor dvs. cu Caracter Personal; si (iii) revoca consimtamantul cu privire la orice activitati de prelucrare a datelor de catre noi.


  Sub rezerva legii aplicabile, aveti de asemenea urmatoarele drepturi suplimentare cu privire la utilizarea Datelor dvs. Relevante cu Caracter Personal:

            dreptul de a va opune, pe motive legate de situatia dvs. particulara, la utilizarea Datelor dvs. Relevante cu Caracter Personal de catre noi sau in numele si pe seama noastra; si

            dreptul de a obiecta la prelucrarea Datelor dvs. Relevante cu Caracter Personal de catre noi sau in numele si pe seama noastra in scopuri directe de marketing.

            Dacă doriți să vă ștergeți contul creat website-ul nostru, vă rugăm să ne contactați (a se vedea Secțiunea 12). După ce primim solicitarea dvs., vom lua toate măsurile pentru a vă șterge contul. Datorită politicilor interne Nestlé și a constrângerilor tehnologice, vă informăm că ștergerea contului dvs. se va face într-un termen de maximum 30 de zile. Vă rugăm să rețineți că ștergerea contului dvs. este permanentă, iar pierderea de date este ireversibilă.

   

  Va rugam sa aveti in vedere faptul ca, in anumite imprejurari, nu vom fi in masura sa stergem Datele dvs. cu Caracter Personal fara a va sterge si contul de utilizator. E posibil sa ni se impuna sa pastram anumite Date ale dvs. cu Caracter Personal dupa solicitarea stergerii acestora de catre dvs. pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale sau contractuale. De asemenea, e posibil ca legislatia aplicabila sa ne permita sa pastram unele Date ale dvs. cu Caracter Personal in scopul aducerii la indeplinire a intereselor noastre de afaceri.

  Acolo unde sunt disponibile, Website-urile noastre au o functie specializata prin care puteti verifica si corecta Datele cu Caracter Personal pe care le-ati furnizat. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca Noi le cerem consumatorilor nostri inregistrati sa-si verifice identitatea (de ex., elementele de conectare/adresa e-mail si parola) inainte de a putea accesa sau face modificari in cadrul informatiilor referitoare la propriul cont. Acest lucru contribuie la prevenirea accesului neautorizat la contul dvs.

  Speram ca va putem satisface solicitarile pe care le-ati putea avea cu privire la modul in care prelucram Datele dvs. cu Caracter Personal. Totusi, daca aveti probleme nerezolvate, aveti de asemenea dreptul de a depune o plangere la autoritatile competente de protectie a datelor, respectiv la Autoritatea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la adresa anspdcp@dataprotection.ro sau la adresa din București, sector 1, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, și dreptul de a vă adresa instanțelor competente.

 10. OPTIUNILE DUMNEAVOASTRA CU PRIVIRE LA  MODALITATEA IN CARE UTILIZAM SI DIVULGAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

  Depunem eforturi sa va punem la dispozitie optiuni cu privire la Datele cu Caracter Personal pe care Ni le oferiti. Urmatoarele mecanisme va asigura controlul asupra Datelor dvs. cu Caracter Personal:

  Aplicatii de tip cookie/Tehnologii similare.  Va puteti gestiona consimtamantul prin intermediul (i) solutiei noastre de gestionare a consimtamantului sau (ii) al browser-ului dvs., astfel incat sa refuzati toate sau unele aplicatii de tip cookie/tehnologii similare sau care sa va alerteze in momentul in care acestea sunt utilizate. A se vedea Sectiunea 4 de mai sus.

  Publicitate, marketing si promotii.  Puteti consimti la utilizarea Datelor dvs. cu Caracter Personal de catre Nestlé pentru promovarea produselor sau serviciilor sale prin bifarea casutei/casutelor aflata/aflate pe formularul de inregistrare sau raspunzand la intrebarea/intrebarile prezentata/prezentate de catre reprezentantii nostri din Serviciul Consumatori. Daca decideti ca nu mai doriti sa primiti astfel de comunicari, va puteti dezabona ulterior de la primirea de comunicari de marketing in orice moment, urmand instructiunile prevazute in fiecare astfel de comunicare. Pentru a va dezabona de la comunicari de marketing transmise prin orice mediu, inclusiv prin retelele de socializare apartinand tertilor, puteti face acest lucru in orice moment, dezabonandu-va prin intermediul link-urilor disponibile in cadrul comunicarilor noastre, conectandu-va la Website-uri/aplicatii sau la retele de socializare apartinand tertilor si ajustand preferintele dvs. ca utilizator in profilul dvs. de cont prin debifarea casutelor relevante sau prin apelarea Serviciului Consumatori Va rugam sa aveti in vedere faptul ca, chiar daca renuntati la primirea de comunicari de marketing, veti continua sa primiti comunicari administrative de la Noi, cum ar fi confirmari de comenzi sau alte tranzactii, notificari referitoare la activitatile de pe contul dvs. (de ex., confirmari ale contului, schimbari ale parolei etc.), precum si alte anunturi importante fara legatura cu activitatea de marketing.

  Personalizare (offline si online): Acolo unde acest lucru este prevazut prin lege,  in cazul in care doriti utilizarea Datelor dvs. cu Caracter Personal de catre Nestlé pentru a va oferi o experienta personalizata/publicitate si continut personalizat, puteti mentiona acest lucru prin bifarea casutei/casutelor relevante aflata/aflate pe formularul de inregistrare sau raspunzand la intrebarea/intrebarile adresata/adresate de reprezentantii nostri din Serviciul Consumatori. Daca decideti sa nu mai beneficiati de o astfel de personalizare, puteti renunta in orice moment conectandu-va la Website-uri/aplicatii si modificand preferintele dvs. de utilizator prin debifarea casutelor relevante sau prin apelarea Serviciului Consumatori.

  Publicitate personalizata.  Avem parteneriate cu retele de publicitate si cu alti furnizori de servicii (“Furnizori de Servicii Publicitare”) care fac publicitate in numele Nostru si al altor companii neafiliate pe internet.  Unele dintre aceste mesaje publicitare sunt adaptate la interesele noastre pe baza informatiilor colectate de pe site-urile Nestlé sau de pe website-uri neafiliate de-a lungul timpului. Puteti accesa pagina  www.aboutads.info/choices  pentru a afla mai multe cu privire la tipul de publicitate, precum si la modalitatea de a renunta la practicile publicitare pe baza de interes din partea companiilor care participa la programul de auto-reglementare al Aliantei pentru Publicitate Digitala (“DAA”). In plus, puteti renunta la acest tip de publicitate pe aplicatiile mobile de la companiile care participa la programul AppChoices app al DAA prin descarcarea aplicatiei de pe iOS sau Android app store.  Puteti de asemenea opri colectarea datelor referitoare la localizarea precisa de pe dispozitivul mobil prin accesarea setarilor serviciului de localizare de pe dispozitivul dvs.

 11. MODIFICARILE ADUSE PREZENTEI NOTIFICARI

  In cazul in care aducem modificari modalitatii in care gestionam Datele dvs. cu Caracter Personal, vom actualiza prezenta Informare. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari practicilor noastre si prezentei Notificari in orice moment. Va rugam sa verificati contul cu regularitate pentru a putea vedea orice actualizari sau modificari aduse Notificarii noastre.

 12. OPERATORII DE DATE SI DATE DE CONTACT

Pentru a adresa intrebari sau a transmite comentarii cu privire la prezenta Informare si la practicile noastre de confidentialitate sau pentru a transmite o plangere cu privire la nerespectarea de catre noi a legislatiei aplicabile privind confidentialitatea/protectia datelor cu caracter personal, va rugam sa Ne contactati la: dataprotection@ro.nestle.com sau sa ne scrieti la Nestlé Romania S.R.L.,  Strada Sf. George Constantinescu, nr. 3, intrarea A, etaj 7, Sector 2, Bucuresti, Romania, PO 020339sau sa sunati centrul nostru SC la 0800.863.785 .

Puteti de asemenea contacta persoana noastra de contact Responsabila de Protectia Datelor prin e-mail, la adresa: dataprotection@ro.nestle.com sau prin posta: la adresa mai sus mentionata

Vom confirma si vom investiga orice plangere legata de modalitatea in care gestionam Datele cu Caracter Personal (inclusiv orice plangere privind incalcarea de catre Noi a drepturilor care va revin in baza legislatiei aplicabile privind confidentialitatea datelor).

Operatorii de date

Responsabila/Responsabile pentru

[Entitatea/Entitatile Nestlé]

Adresa

Toate activitatile

Nestlé Treasury International S.A.

7, Rue Nicolas Bové

L - 1253 Luxemburg

Website/aplicatie pentru operatiuni prin carduri de plata.

De retinut: in anumite cazuri limitate, e posibil ca o alta entitate Nestlé sa se afle in spatele prelucrarii detaliilor cardului dvs. de plata.

 

In plus, toate entitatile Nestlé de mai jos

Nestlé Romania S.R.L.,

Sediu social: Str George Constantinescu, nr. 3, scara A, etaj 7, Sector 2, Bucuresti

Cod postal: 020339

Cod unic de inregistrare (CUI): 8184502

Cod de inregistrare fiscala (CIF): RO8184502

Capital social: 132.906.800 RON

Registrul Comertului: J40/10813 /2010

Telefon: +40 21 204 4000

Fax: +40 21 204 4030

E-mail: dataprotection@ro.nestle.com contact@ro.nestle.com

Toate activitatile din Romania