Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat
Aceasta sectiune este restrictionata exclusiv personalului medical si farmaceutic.
Vei fi redirectionat.

Ce este OptiFibre

Ce este Optifibre
si cum se foloseste?

Produs Optifibre

OptiFibre® este un aliment pentru scopuri medicale speciale care ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
OptiFibre® contine guma guar partial hidrolizata, 100% fibre solubile obtinute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajuta la reglarea tranzitului intestinal in mod natural.

OptiFibre® se dizolva in intregime atat in lichide reci cat si calde (bauturi, supe, sosuri ) sau in alimente moi (iaurt, piure de cartofi, piure de mar), fara a afecta consistenta si gustul acestora.


Lichide: 1 masura la ~ 200 ml
Alimente moi: 1 masura la ~ 150 g

Amestecati si asteptati ca pulberea sa se dizolve complet. Bauturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului.
A nu se administra pe cale parenterala. Nu este potrivit ca unica sursa de nutritie.

Pahar in care se toarna Optifibre
Cui ii este recomandat

                                                                                                           

Poate ca si dumneavoastra, la fel ca multe alte persoane, suferiti de probleme intestinale. La nivel global circa 30 % din populatie sufera de constipatie*. Femeile sunt mai puternic afectate decat barbatii, iar aparitia acestei probleme creste odata cu varsta.

In agitatia vietii cotidiene, o dieta sanatoasa, hidratarea adecvata si activitatea fizica potrivita sunt adesea greu de realizat. De asemenea, o cantitate insuficienta de fibre solubile si insolubile poate avea un efect negativ asupra activitatii intestinale normale, iar consecintele pot fi: constipatia, balonarea, flatulenta, etc.

OptiFibre are o adresabilitate multipla si se recomanda persoanelor care sufera de tulburari de tranzit intestinal:

  • Adulti

  • Copii cu varsta peste 3 ani

  • Femei insarcinate sau care alapteaza
Cum functioneaza
?

Poate ca ati luat deja niste masuri impotriva problemelor intestinale, dar din diferite motive (gustul produsului, ingredientele artificiale, efectele adverse, absenta efectului scontat) nu ati fost multumit/a de efectul acestora.

Fibrele solubile continute de OptiFibre® reprezinta nutrienti pentru flora noastra intestinala. Bacteriile intestinale „bune“ sunt stimulate astfel sa se dezvolte. Activitatea intestinala este sustinuta pe termen lung, in mod natural.

Fibrele – hrana pentru bacteriile intestinale bune

Flora intestinala umana este colonizata de miliarde de bacterii care influenteaza, regleaza si sustin digestia. Pentru a indeplini aceste sarcini, aceste bacterii au nevoie, printre altele, de nutrienti si de fibre.

Ce se intampla in intestinul nostru?

Bacteriile bune care colonizeaza intestinul nostru formeaza acizi grasi cu catena scurta prin metabolizarea fibrelor solubile. Acesti acizi grasi cu catena scurta sunt deosebit de importanti pentru metabolizarea mucoasei colonului. Astfel, ele reprezinta o sursa importanta de energie pentru celulele mucoase intestinale, structura mucoasei intestinale fiind sustinuta de aceasta.

In plus, acizii grasi cu catena scurta reduc valoarea pH-ul in colon contribuind la mentinerea unui mediu acid, nefavorabil dezvoltarii bacteriilor rele care pot afectea sanatatea si functia normala a colonului.

Ce se intampla in intestinul nostru?
Recomandare de administrare

Se recomanda administrarea de OptiFibre treptat, incepand cu 1 masura pe zi (sau ½ in cazul copiilor cu varsta mai mica de 11 ani). Daca este necesar, cresteti consumul treptat, cu o masura la fiecare 3 zile, fara a depasi doza maxima zilnica recomandata, de 5 masuri pe zi.
Odata ce activitatea intestinala s-a reglat, nu mai cresteti numarul de masuri pe zi. Se recomanda utilizarea timp de cel putin 3 saptamani. Produsul poate fi administrat pe termen lung fara efecte adverse.Recomandare de administrare
Produs Optifibre

Declaratie nutritionala
Declaratie nutritionala

* Hepatogastroenterology. 2001 Jul-Aug;48(40):1050-7