Gestionarea cu succes a alergiei la proteinele din laptele de vaca (APLV) la sugari si copii de varsta mica depinde foarte mult de colaborarea medicilor cu parintii. Nestlé Health Science si-a asumat angajamentul de a va ajuta pe dvs. si pe pacientii dvs. prin intermediul itinerariului de diagnosticare si gestionare, care ofera sprijin informational si practic.


Descoperiti instrumentele disponibile pentru dvs. si pentru pacientii dvs.


INSTRUMENTE SI INFORMATII


Click pe fiecare sectiune pentru a alfa mai multe informatii.

SFATUL EXPERTULUI: GESTIONAREA APLV


In aceste videoclipuri, profesorul Christophe Dupont de la Hôpital Necker Enfants Malades din Paris, Franta ofera o privire de ansamblu asupra APLV si a modului de gestionare a acesteia.

SURSE SUPLIMENTARE SI LINK-URI UTILE DESPRE APLV

Bibliografie

  1. Valdenplas Y, et al. A workshop report on the development of the Cow’s Milk-related Symptom Score awareness tool for young children. Acta Paediatr. 2015;104(4):334–9.


NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copiii lor au alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.

Share