Informatiile din aceasta sectiune sunt adresate exclusiv personalului medical si farmaceutic


Personal medical si farmaceutic?


The following content is restricted for healthcare professionals only.
You will be redirected.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
Gama noastra de solutii nutritionale: Althéra®, Alfaré® si Alfamino®

Nestlé Heath Science a creat o gama de solutii nutritionale pentru a indeplini nevoile sugarilor si copiilor de vaarsta mica care sufera de alergii si intolerante alimentare. Althéra®, Alfaré® si Alfamino® asigura nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii sanatoase a sugarului.1-4


Solutii nutritionale pentru gestionarea alergiei la proteinele din laptele de vaca (APLV)
Exista doua tipuri de formule recomandate pentru gestionarea APLV: formulele extensiv hidrolizate si formulele pe baza de aminoacizi Exista doua tipuri de formule recomandate pentru gestionarea APLV: formulele extensiv hidrolizate si formulele pe baza de aminoacizi

Dupa diagnosticare, APLV poate fi gestionata prin eliminarea completa a proteinelor din laptele de vaca (PLV) din dieta sugarului. APLV poate aparea si la sugarii care sunt hraniti cu lapte matern. Toate PLV trebuie eliminate din dieta mamei daca sugarul alaptat a fost diagnosticat cu APLV.

 

Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea, insa, in cazul in care acest lucru nu este posibil, sunt disponibile formule speciale pentru sugarii si copiii de vaarsta mica care sufera de APLV. Acestea contribuie la scaderea sau la eliminarea completa a potentialului alergenic. Aceste formule contin nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii sanatoase a sugarului. APLV poate fi gestionata prin intermediul a doua tipuri de formule:

 

Formulele extensiv hidrolizate*, sau „eHF” - proteinele din laptele de vaca au fost extensiv hidrolizate in peptide. Drept urmare, potentialul alergenic este mai scazut decat in cazul formulelor pe baza de lapte integral si sunt tolerate de majoritatea copiilor care au alergii la proteinele din laptele de vaca sau la proteinele din soia.

 

Formulele pe baza de aminoacizi (AAF) contin aminoacizi liberi, non-alergenici. Acestea sunt recomandate atunci cand bebelusul nu tolereaza formulele extensiv hidrolizate sau de prima intentie atunci cand sugarul prezinta simptome amenintatoare de viata (anafilaxie sau reactii alergice imediate).1

 

*Nota: Formulele partial hidrolizate (pHF) poarta si denumirea de formule hipoalergenice; cu toate acestea, pHF nu sunt destinate gestionarii dietetice a APLV.

Gama noastra de solutii nutritionale personalizate

Cum sa alegeti cea mai buna solutie nutritionala

Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea, insa, in cazul in care acest lucru nu este posibil, Nestlé Health Science a creat un arbore decizional pentru a sprijini expertii in domeniul nutritiei si sanatatii in procesul de gestionare a alergiilor si a intolerantelor alimentare. Dupa diagnosticare, arborele decizional va va ajuta sa evaluati toate optiunile disponibile pentru pacientii dvs., in functie de simptomatologia acestora, si va contribui la alegerea solutiei nutritionale optime.

Cum sa alegeti cea mai buna solutie nutritionala pentru alergia la proteinele din laptele de vaca
NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copiii lor au alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.
Siguranta pe primul loc
Siguranta pe primul loc este principiul care sta la baza dezvoltarii portofoliului de produse Nestlé Health Science. Siguranta este elementul fundamental care se ia in considerare in momentul crearii tuturor formulelor: de la compozitia formulelor pana la producerea acestora si testare clinica. Procesul care sta la baza formulelor hipoalergenice destinate sugarilor cu APLV este eliminarea epitopilor alergenici, pentru stoparea reactiilor imune. Inlaturarea epitopilor se realizeaza prin hidroliza, urmata indeaproape de post-procesare - de exemplu, prin ultrafiltrare. Studiile au demonstrat ca Althéra®, Alfaré® si Alfamino® sunt eficiente in tratarea APLV si a altor afectiuni gastrointestinale in randul sugarilor si copiilor de vaarsta mica.1-4,6,7
Hidrolizarea proteinelor pentru reducerea alergenicitatii
Hidroliza este un proces important in separarea antigenilor sau a alergenilor care provoaca reactii alergice. Formulele hipoalergenice se bazeaza pe eliminarea epitopilor din proteinele din laptele de vaca, prin tehnologii diferite (tratament la cald si hidroliza enzimatica extensiva). Cresterea gradului de hidrolizare a proteinelor din lapte are ca rezultat eliminarea peptidelor de mari dimensiuni, care scad semnificativ alergenicitatea si cresc siguranta formulelor. Althéra® si Alfaré® au cel mai mic continut de peptide: peste 1.200 Daltoni, in comparatie cu alti competitori de pe piata.5

Importanta lactozei in dieta sugarului

Nutritia joaca un rol esential in dezvoltarea sanatoasa pe parcursul primului an de viata. Lactoza este componentul principal al laptelui matern si asigura 40% din total energetic necesar.8 Lactoza asigura absorbtia calciului si inhiba floraputrefactie din intestin, iar astfel contribuie la mentinerea sanatatii microbiotei intestinale.9 Lactoza ofera inca un beneficiu important: imbunatateste gustul formulelor speciale, pentru a facilita acceptarea. Exceptand cazurile rare de enteropatie severa, sugarii cu APLV tolereaza si accepta formula de lapte care contine lactoza.
Importanta gustului si a dezvoltarii gustului
Nestlé Health Science creeaza produse hipoalergenice si contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a sugarului, si in acelasi timp se axeaza pe crearea de produse cu gust neutru. Gustul placut faciliteaza acceptarea, iar aroma naturala de lapte contribuie la eficientizarea procesului de gestionare a alergiilor alimentare precum APLV si a altor afectiuni gastrointestinale, in special in randul sugarilor si copiilor de vaarsta mica. Althéra® si Alfaré® au fost create cu accent pe gustul placut, pentru a asigura gestionarea eficienta si pe termen lung a APLV.
BIBLIOGRAFIE

  1. Vandenplas Y, et al. Safety and adequacy of an optimized formula for pediatric patients with cow’s milk-sensitive enteropathy. Minerva Pediatr. 2010;62(4)339–45.
  2. Vandenplas Y, et al. Safety and adequacy of a semi-elemental formula for children with gastro-intestinal disease. Amino Acids. 2010;38(3):909–14.
  3. Niggemann B, et al. Safety and efficacy of a new extensively hydrolyzed formula for infants with cow’s milk protein allergy. Pediatr Allergy Immunol. 2008;19(4):348–54.
  4. Nowak-Wegrzyn A, et al. Evaluation of hypoallergenicity of a new, amino acid-based formula. Clin Pediatr (Phila). 2015;54(3) 264–72.
  5. Rapp M, et al. Characterization of an extensively hydrolyzed whey infant formula with a low bitterness. Clin Transl Allergy. 2013; 3(Suppl 3): P132.
  6. Schappi M, et al. Omega 3PUFA enriched semi-elemental diet for protracted diarrhoea (abstract). ESPGHAN. 2006. Abstract PG3-14.
  7. Milla P, et al. A new semi-elemental diet for small intestinal inflammatory disease (abstract). ESPGHAN. 2004. Abstract PO583.
  8. Infant nutrition and feeding. A guide for use in the WIC and CSF programs. March 2009:14.
  9. Francavilla R, et al. Effect of lactose on gut microbiota and metabolome of infants with cow’s milk allergy. Pediatr Allergy Immunol. 2012;23(5):420–7.

 

NOTA IMPORTANTA: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca femeile gravide si cele care tocmai au devenit mame sa fie informate despre avantajele si superioritatea alaptarii. Mamele ar trebui incurajate sa continue alaptarea chiar si atunci cand copiii lor au alergie la proteinele din laptele de vaca. Este necesar ca mama sa primeasca consiliere dietetica si sa excluda complet toate sursele de proteine din laptele de vaca, evitand consumul de produse lactate. Daca a fost luata hotararea de a alege o formula destinata unor scopuri medicale speciale pentru sugari, este important sa se respecte instructiunile de preparare de pe eticheta. Apa nefiarta, biberoanele nesterilizate sau prepararea incorecta a formulei pentru sugari pot duce la imbolnavirea acestuia. Depozitarea, manipularea, prepararea si hranirea incorecte pot avea efecte adverse pentru sanatatea sugarului. Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pentru sugari trebuie utilizate numai sub supraveghere medicala.