Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Malnutritie / Falimentul cresterii

Manutriția este întâlnită de cele mai multe ori la seniori, dar nu numai

Manutriția este o problemă de sănătate de dimeniuni globale, care afectează și țările dezvoltate. Subgrupurile de populație la risc de malnutriție includ adulți spitalizați, adulți mai în vârstă, adulți cu o stare de sănătate mentală deteriorată, pacienți cu una sau mai multe afecțiuni medicale, etc.

La seniori, sunt mulți factori care cauzează malnutriția: pierderea apetitului, dificultăți în a mânca (pregătirea sau tăierea in bucăți a mâncării), mestecare (eg. dantură deteriorată, gură uscată) și/sau înghițire (disfagie), reducerea mirosului si a gustului și alte afecțiuni medicale care cauzează malabsorbția nutrienților sau ca o persoană să mănânce mai puțin. Riscurile malnutriției sunt serioase și includ risc crescut de infecție, recuperare mai lentă după boală sau dupa leziuni și mortalitate crescută.S-a demonstrat că o examinare sistematică și folosirea unui suport nutrițional individualizat, inclusiv Suplimentele Nutriționale Orale (ONS), duc la creșterea energiei și asimilării de proteine și reduc semnificativ ratele de mortalitate și de complicații la pacienții malnutriți.

Malnutriția este una dintre cele mai frecvente și cele mai serioase efecte adverse al cancerului si ale tratamentului acestuia. Prevalența malnutriției la pacienții cu cancer variază de la aproximativ 20% la mai mult de 70%. Cu toate acestea, 10–20% dintre cauzele de mortalitate la pacienții cu cancer sunt legate de malnutriție, nu cu caracterul de malignitate în sine. Pentru a preveni pierderea în greutate, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților, a reduce toxicitatea tratamentului și riscul mortalității, diagnosticarea și prevenția malnutriției ar trebui realizată cât mai devreme posibil pentru a facilita cel mai bun tratament posibil.

Când există riscul deficienței nutriționale în timpul copilăriei, pentru a ajuta și maximiza întregul potențial al copilului, este recomandată intervenția. Suplimentele nutriționale orale pot ajuta copiii să recupereze: să ia în greutate, să crească si să se dezvolte. Nutren® Junior a fost creat pentru a ajuta copiii să-si urmeze traiectoria pentru a atinge potențialul maxim.

Gama noastră diversă și gustoasă de suplimente nutriționale orale —Infasource, Resource®, Nutren®— sunt ideale pentru a împlini nevoile persoanelor ce sufera de malnutritie sau cu risc de malnutriție și livreaza beneficii clinice și economice.

Echipa noastră este dedicată malnutriției și se implică în a găsi și livra terapii nutriționale către toți pacienții.

Alte produse